Loyal Soldier
intensieve mannen workshop

Loyal Soldier

zaterdag 24 november, Edanz Groningen

Ja, ik doe mee!

Lang nadat de 2e Wereldoorlog voorbij was, werden Japanse gevechtssoldaten, alleen of in kleine groepen, op afgelegen eilanden aangetroffen. Hoewel de oorlog al tientallen jaren voorbij was, stonden zij nog steeds paraat en waren nog altijd bereid te vechten voor hun vaderland. In tijden van vrede leefde de oorlog al die jaren nog in hen voort. Deze loyaliteit aan hun vaderland stelde hen in staat in de wildernis in ernstig sociaal-cultureel isolement en barre omstandigheden te overleven.

De soldaten werden binnengehaald als helden, duizend maal bedankt voor hun niet aflatende inzet. Hen werd gezegd dat de oorlog voorbij was en als ze er aan toe waren kregen ze een nieuwe maatschappelijke rol, die paste bij hun talenten.

In deze workshop maak je kennis met je eigen innerlijke Loyal Soldier(s), die je (onbewust) al jaren beschermen tegen onrecht, gevaar, verdriet of pijn. Het is hun taak om je voortdurend veilig, geliefd- en geaccepteerd te laten voelen bij de belangrijkste mensen in je leven - je ouders bij het begin, en later naar je partner(s), vrienden, collega’s en bazen.

In ons volwassen bestaan zijn de innerlijke Loyal Soldiers een deel van onze persoonlijkheid geworden, die geleerd hebben om slimme overlevingsstrategieën te gebruiken om je gevoelens en diepe emoties te beperken. De Loyal Soldier moedigt ons aan om vanuit bescherming altijd de leiding te hebben. We doen dan druk, boos, meedogenloos, zijn teruggetrokken en/of gevoelloos, waardoor onze intelligentie, talent, enthousiasme, sensualiteit en wildheid wordt onderdrukt en weggestopt in een ontoegankelijke hoek van onze psyche.

Het is duidelijk dat de Loyal Soldier van vitaal belang is geweest om te overleven in het systeem waarin we vroeger leefden. Maar het is vrede nu en het wordt een probleem wanneer je je hele leven leidt volgens de strategieën en overlevingsmechanismen van je Loyal Soldier. Ze houden je klein, onopvallend en gevoelloos. In een veilige bedding mogen deze oude hardnekkige patronen en overtuigingen uit het struikgewas komen, zodat de raakbare, krachtige en liefdevolle man in vrede mag gaan leven.

Loyal Soldier

Datum: 24 november van 10 - 17 uur

Locatie: Edanz Groningen

Bijdrage: €95,00 pp 

Begeleiding: Bart Wiegers 

Meer weten over de Loyal Soldiers?

Bel Bart: 06 - 255 08 945

Tijdens de workshop werken we groepsgewijs waarin we de Loyal Soldiers

 

  • gaan opzoeken en herkennen

  • verwelkomen als held

  • keer op keer bedanken, diep en oprecht, voor hun bravoure en moed

  • vertellen met zachtaardigheid, vriendelijkheid en mededogen dat de oorlog voorbij is

  • helpen nieuwe rollen te vinden voor hun talenten

Met dank aan Bill Plotkin, die met name in zijn boeken als Wild Mind en Soulcraft de Loyal Soldier beschrijft als sub-persoonlijkheid van onze psyche.

  • Facebook Social Icon

De workshop Loyal Soldier is een krachtig proces, waarbij de strategieën van je Loyal Soldiers in jouw persoonlijke vorm zal worden uitgedrukt. Het proces om je hierin te ontladen en hoe je je ermee kunt verhouden is altijd verschillend en uiterst persoonlijk.

 

In het proces van zo'n 'Heilige Innerlijke Conversatie' is het van vitaal belang om de Loyal Soldier te laten weten dat je over emotionele en sociale vaardigheden beschikt die je helpen om bijvoorbeeld kritiek en afwijzing het hoofd te bieden. Wanneer je de ontmoeting met je Loyal Soldier hebt, is het vermogen om je eigen verbeeldingskracht te gebruiken om met hem om te gaan erg belangrijk. Op deze manier zal je je gaan gedragen als je eigen ouder. Je hebt niet langer een autoriteit nodig om te worden beschermd. Jij als Authentieke Man mag jouw eigen weg vinden om naar buiten te komen.

 

Welkom!

...you made that pact with a dark presence in your life. He said, "if you only stop singing I'll make you safe."...
David Whyte
Indien nodig zullen we de protocollen rondom het corona virus respecteren en handhaven.

Bart Wiegers

Telefoon: +31 6 255 08 945

Email: info@soulquest.nl

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Aanmelden nieuwsbrief

Ik ben ok met de privacyverklaring