Mannensafari - Tanzania

Mannensafari

10 t/m 23 januari 2020, Tanzania

Welkom in de jongensdroom van je leven!  

Een avontuurlijke droomreis in de wildernis van Afrika waarin je werkelijk kan ontdekken wat het voor jou betekent om man te zijn. En waar kun je meer uitgedaagd worden dan in Afrika? Om je angsten aan te kijken, je innerlijke krijger de ruimte te geven en het oerverlangen naar de jacht te beleven, je verlangens te voelen en erin te ontspannen en je levensmissie verder uit te diepen en je te verbinden met jouw unieke dans op aarde.

Er bestaat een oud Masaï spreekwoord dat Mindful Adventure heeft geïnspireerd tot deze unieke 15 daagse wandel- en kampeersafari in Tanzania voor mannen uit de hele wereld:

Alleen de wijze man kan het ritme van de aarde dansen

Word de held van je eigen verhaal

Ik neem je mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis door het oercontinent van Afrika, waarin jij de held wordt van je eigen verhaal!

 

Als je voor de poort van de Afrikaanse Wildernis staat heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en daarmee je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid de Wildeman in jou weer vrij te laten, je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

 

In de rituelen en innerlijke reizen in de Afrikaanse natuur maak je een verbond met je oerman. Je ontmoet zowel de wilde dieren in de natuur en de krachtdieren in je binnenwereld. Ze herinneren je eraan dat jíj de reiziger bent, ook al weet je niet waar je bent of naar toe gaat. In de natuuroefeningen, meditaties en sharings kun je je oude rollen, identiteiten, overtuigingen en gedragingen teruggeven aan de aarde, zodat er nieuw leven uit kan ontspringen.

Een jongensdroom waar je man van wordt!

Mountain of God

Gedurende de medicine walks door de overweldigende natuur krijgen we zicht op de Mountain of God, of Oldonyo L’Engai, zoals de Masaï deze heilige berg noemen. Langzaam beginnen we het ritme van de aarde te lopen en gaat je ziel zijn eigen licht uitstralen. Je oude overtuiging dat je misschien niet goed genoeg bent laat je los en dapper erken je dat je misschien niet goed voorbereid bent op je nieuwe leven, maar je bent er wel helemaal klaar voor! Aan de voet van deze Berg laat je achter wat je niet langer met je mee wilt dragen… en ontmoet je de wijze man die je toegang geeft tot de bron van innerlijke wijsheid.

Nadat je alle beperkingen van je oude identiteit hebt vrijgegeven, sta je aan het einde van je reis voor de grote leegte, accepteer je wie je in het verleden bent geweest en spreek je je Geschenk uit over de wereld!

Ga mee op deze avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar jouw unieke oerbron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid, liefde, kwetsbaarheid, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap, ontstaan vanuit een diepere ontspanning.

Ik wil in contact over deze reis

Meer informatie over deze reis

bel Bart: 06 - 255 08 945

Deze reis is voor mannen die:

 • hun eigen leiderschap willen innemen

 • helderheid willen over wat je terughoudt in je leven

 • hun mannelijke essentie willen ontdekken

 • avontuur in hun leven willen brengen

 • voluit in het leven willen staan

 • die vanuit hun harts-tocht willen leven

Dagschema
Dag 1 - welkom!

Je komt aan op Kilimanjaro in Tanzania. Je wordt door Mindful Adventure opgehaald en gebracht naar L’Oasis Meserani vlak buiten Arusha waar je de nacht doorbrengt. L’Oasis Meserani is wat wij een plek met een ziel noemen. Het is de afgelopen 18 jaar opgebouwd door Margaret, een Tanzaniaanse vrouw die dit met zichtbare liefde heeft gedaan. Bijzonder is dat zij haar eigen moestuin en dieren verzorgt op natuurlijke wijze (geen pesticiden en geen antibioticakuren). Ook draait vrijwel alles op solar.

Het achterland bij L’Oasis Meserani is Masaïland. Als je hier een wandelingetje maakt, kom je hen vast wel tegen. Begroet ze met Jambo!

Dag 2 - nieuwe tribes

Vandaag vertrek je na het ochtendprogramma naar Lake Eyasi, het vertrekpunt voor je wandeling door Ngorongoro Krater Hoogland. Je wordt hier welkom geheten op Campsite Datoga door Gitew. Campsite Datoga is wat we een desolate plek kunnen noemen in the middle of nowhere.
Het is het thuisland van drie “tribes”: Hadzabe, Datoga en Black Smith. De Black Smith hebben een primitieve smederij waar ze sieraden en pijlpunten smeden voor de Hadzabes. De Hadzabes zijn een van de laatste tribes in de wereld die leven als bosjesmannen en dus overleven dankzij de jacht op klein wild.

Dag 3 - Hadzabe-jacht

Vandaag word je heel vroeg opgehaald door Gitew. Hij neemt je mee naar een grote boom waar de Hadzabe mannen zich verzamelen voor de jacht. Zorg voor een redelijke conditie en verwonder je vooral heel erg dat dit nog bestaat.
Na het middagprogramma bereiden we ons voor op de mini Vision Quest de volgende dag.

Dag 4 - Vision Quest

Bij zonsopgang vertrek je samen met je Hadzabe guard door de poort voor je mini Vision Quest. Je sluit een uniek verbond met al je voorouders in een ongerept gebied waar 4 miljoen jaar geleden al mens-soorten leefden. Aan het eind van de dag brengt jouw “wachter” je terug naar het basiskamp.

>>> klik hier voor het volledige reisschema
Wat bieden we je aan?

We volgen het reisschema (zie boven) georganiseerd door een professionele reisorganisatie (Mindful Adventure) met daarin verweven:

 • (initiatie) rituelen met o.a. Masaï en Hadzabe tribes

 • vision quest/medicine walks

 • innerlijke/trance reizen

 • dans/beweging

 • meditaties/stilte periodes

 • lichaams- en ademwerk

 • sharings

Deze unieke Mannensafari word je aangeboden door Mindful Adventure.
Boekingen en alle praktische info: ga naar https://https://mindfuladventure.nl/mannensafari/
Meer weergeven

Film impressies van de Mannensafari's van 2017, 2018 en 2019

Bart Wiegers

Telefoon: 06 255 08 945

Email: info@soulquest.nl

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
Aanmelden nieuwsbrief

Ik ben ok met de privacyverklaring