Vision Quest - Spanje
De Aarde roept om wijze mannen en vrouwen...

Vision Quest

GEANNULEERD

Deze Voorjaars Vision Quest is een diepgaand en intens overgangsritueel in de Wildernis van Zuid Spanje. De bloeiende kracht van het voorjaar en de dichtbij gelegen Middellandse Zee bieden je vier dagen en vier nachten om je alleen terug te trekken op jouw krachtplek op de Berg. Om je oude leven achter je te laten en je opnieuw te verbinden met je eigen bron en de essentie van je leven. Om te vasten, bidden, te 'sterven' en te dromen en vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. De blote zon en rijkdom van de natuur in het voorjaar bevruchten je overdag met nieuwe inspiratie en inzichten. De donkere nacht en de sterrenhemel leiden je naar binnen om dieper in contact te gaan met je dromen en verlangens. In korte tijd zie de natuur met je meegroeien... 

IMG_7850.jpg

Een nieuwe levensfase

Ga mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij bewust de overgang inzet naar een nieuwe levensfase.

 

Wanneer je met zonsopgang met jouw intentie door de poort van je Vision Quest gaat, heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en dus je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid vier dagen en vier nachten van je leven te geven. Je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

Vision Quest Spanje

10-daagse intensive met Vision Quest

Data: 17 - 27 april 2021

Locatie: Centrum Finca de la Jara (Facinas)

Begeleiding: Bart Wiegers en Hermine Schoneveld + assistenten

Investering: € 1695,-

(early-bird tot 1-1-2021 €1595)

inclusief:

- logies en vegetarische/biologische       maaltijden

- voorbereidingsdag in NL

- verwantendag in NL

- Soul2Soul

- btw (bedrijven excl btw)

Exclusief

- Reiskosten en uitrusting

Ja, de Vision Quest roept

en ik wil in contact!

De Aarde roept om wijze mannen en vrouwen...
Word jij er één?
IMG_1045.jpg

De Vision Quest is een tien-daagse intensive

In de voorbereiding en de dagen na je Quest verblijven we in een prachtig en sfeervol centrum. Hier bereiden we ons in de eerste dagen voor door fysieke conditie, lichaamswerk, meditaties en deelrondes. Overdag trekken we de bergen in en komen los van alle menselijke invloeden. Daar vind je je nieuwe plek waar je vier dagen en vier nachten zult gaan doorbrengen. In het basiskamp delen we bij een laatste avondmaal onze gebeden en ‘s morgens bij zonsopgang spreek je voor de poort je intentie uit. Dan vertrek je naar je eigen plek en ben je vier dagen en nachten in een onzichtbare wereld. Met alleen de natuur als spiegel voor wie je bent of je gedachten over wie je bent. Je behoudt contact via een stonepile met het team en je maatje. Dan na de deathlodge en de laatste nachtwake neem je na zonsopgang afscheid van je nieuwe thuis en deel je voor de poort je nieuwe geschenk met ons en de wereld...

 

Terug in het centrum integreer je je intense ervaringen door te delen, te schrijven en te schilderen. Daarna wordt de weg weer vrij gemaakt naar je nieuwe leven.

Voordat je gaat...

Voordat je op Vision Quest gaat begeleiden we je door een intensieve voorbereiding. In een motivatiebrief wordt je intentie helder en in individuele sessies (live of skype) en tijdens de speciaal georganiseerde voorbereidingsavond ga je de omvang van je reis ervaren.

Naast allerlei praktische zaken die je nodig hebt om een veilige Vision Quest te doen (je ontvangt alle nodige informatie na inschrijving), neem je ook bewust afscheid van je verwanten (geliefden, familie, vrienden en collega's). Zo bereid je je omgeving voor op jouw reis. Je vraagt ze om steun en leert hiermee waarachtig, open en eerlijk te zijn.

Na de Vision Quest: Verwantendag en Soul2Soul

We hebben ook aandacht voor je als je de Berg weer af komt en je 'Geschenk' wilt gaat delen met de wereld.

Korte tijd na de Vision Quest in Spanje organiseren een speciale Verwantendag waarin jij samen met je mede-questers je geschenk(en) gaat delen met jouw familie, geliefden, collega's. 

Ook bieden we een speciaal voor de Vision Quest ontwikkeld programma 'Soul2Soul'. Soul2Soul is een vangnet en 'talking-stick' systeem van en door de groep mensen die eerder een Vision Quest hebben gedaan. Door na je Vision Quest periodiek in contact te zijn met één van deze ervaringsdeskundigen, kan je je nieuwe leven beter vorm gaan geven en helpen we elkaar door de moeilijke momenten.

Wildernisfonds

We willen dat de Vision Quests en Wildernistrainingen voor iedereen toegankelijk zijn.

Daarom is er voor minder draagkrachtigen het Wildernisfonds. Heb je minder te besteden, en voel je de roep naar bijvoorbeeld een Vision Quest? Neem dan contact met ons op.

Meer info over deze Vision Quest?

Bel Bart: 06 - 255 08 945

Wat kan een Vision Quest je brengen?

 • Je sluit bewust een periode van je leven af (initiatie)

 • Je maakt een keerpunt in je leven waarna jij weer de regie voert

 • Je vindt je legende (zielsmissie) voor dit leven

 • Je bent bereid je angsten diep te omarmen

 • Je overziet je leven en bent bereid eigen keuzes te maken

 • Je herinnert wie en wat je bent en wat je komt doen op aarde

 • Je voelt je één met Moeder Aarde, de Goddelijke krachten en Spirits...

 • en vooral Jezelf!

De Vision Quest in drie stadia

 

 1. Voorbereiding

 2. Vision Quest

 3. Integratie

Voorbereidingen op lokatie

 • innerlijke en uiterlijke reizen

 • fysieke oefeningen

 • meditaties

 • trance reizen 

 • bergtochten/medicine walks

 • aangepaste biologisch/vegetarische maaltijden 

 • vind je eigen plek 

 • aanscherpen intenties

 • proceswerk

 • veiligheidsafspraken

 

De Vision Quest zelf

 • verblijf van vier dagen en vier nachten in de wildernis

 • zonder eten (wel water)

 • zonder onderdak

 • zonder gezelschap

 • in afstemming met het begeleidingsteam in het basiskamp

 • en de spirits

 

Integratie

 • ritueel ontvangst na je Vision Quest

 • spiegelen van je ervaringen

 • schilderen

 • schrijven

 • dans en beweging

 • deelrondes

 • ritueel aan de Middelandse zee

 • Soul2Soul en Verwantendag in Nederland

De Vision Quest in vogelvlucht

>>> klik hier voor onze voorwaarden

Een Vision Quest doe je misschien eens in je leven. We zijn dankbaar je te mogen begeleiden in een intense verbinding van je ziel met de Aarde. Het is onze intentie jouw Vision Quest zo volledig en zorgvuldig mogelijk te begeleiden. 

 

Hermine Schoneveld en Bart Wiegers

We do not go into the desert to escape people, but to learn how to find them
We do not leave them in order to have nothing more to do with them, but to find out the way to do them the most good.
Thomas Merton

Wat moet ik zeggen? Ik ben thuis gekomen... Voel je vrij om mij te bellen 06-55853182

Ray

Bart en Hermine, Immia en Aniet waren volkomen integer, krachtig en kwetsbaar en droegen de begeleiding voor en tijdens de quest zonder een moment te verslappen.

Voor iedereen was er een persoonlijke benadering die zuiver was en precies aansloot bij de persoon. Je voelt je veilig en krijgt de mogelijkheid jou eigen quest volop te beleven.

Eline

Jouw
bezieling
!

Ik ging op Quest als meisje en kwam terug als vrouw. Ik voelde mij alleen gelaten en was bang en werd door moeder aarde ontvangen als haar kind. Zij omarmde mij en droeg mij, had mij lief zoals ik ben. Door in haar te zijn in stilte kon ik de plek in mij vinden waar ik kan ZIJN en waar het stil is. Ik mocht mij opnieuw verbinden, met moeder aarde en het universum, nooit meer alleen…Diep dankbaar voor de wegwijzers vervolg ik mijn pad in het hier en nu. AHO

Anja

In 2017 ben ik meegeweest met Bart en Hermine naar Andalusië (Spanje) voor mijn Vision Quest. Een aantal jaren liep ik al rond met het idee om dit te gaan doen (...). Het beeld van een uitdagend avontuur in de wildernis motiveerde mij om deze stap ook echt te zetten. Terugkijkend, heb ik de 10 dagen in Zuid Spanje, als zeer uitdagend en leerzaam ervaren. De feedback uit de groep heeft me gevoed. De ondersteuning van mijn (vrouwlijke) groepsleden heeft mijn vertrouwen in de medemens versterkt. En de dagen (alleen) in de wildernis hebben me uitgedaagd en dichterbij de natuur (terug)gebracht.   

Lin Ye (Chris) 

Mijn Vision Quest: het grootste cadeau dat ik mijzelf heb kunnen geven. Ik kan nog steeds niet bevatten wat het mij allemaal heeft gebracht. Een paar dingen weet ik zeker: veel meer innerlijke rust, een helder weten waar ik mij heen wil bewegen, vertrouwen in mijzelf en de belofte dat ik mijn innerlijke puls nog veel sterker ga volgen.         

Loylou

De Vision Quest zindert nog steeds na, van alles wat ik in mijn leven al heb ondernomen, blijft de impact ervan bijzonder. Je kiest hier zelf voor, je ervaart dit zelf, vanuit jouw unieke lichaam geest en ziel, zonder geestverruimende middelen of een medium die je vertelt waar jouw leven om draait. Dit doe je zelf en alles wat er komt, alles waar je doorheen gaat, komt vanuit jouw diepe, lege, ware kern. Daarom beklijft een Quest zo sterk, daarom blijft het een deel van jou dat je steeds dichter brengt bij de intentie ervan.

Veerle