top of page
IMG_2990_edited.jpg
BART WIEGERS

Bart Wiegers 

Hutten bouwen, slootje springen, ijsschotsen lopen, fikkie stoken, eieren zoeken, zwemmen... de natuur is van kinds af aan mijn leraar.

En het buitenkind in mij wil nog steeds niets anders dan buiten spelen in de natuur. De geur van het natte gras, het ruisen van de bomen, de wind in mijn haren, de aarde onder mijn voeten. Vuur maken, hout hakken, zwemmen in rivieren en de zee, eindeloze wandelingen, van de paden afgaan en mijn eigen pad lopen... mijn eigen unieke harts-tocht volgen.

Toen mijn kinderen nog klein waren ontdekte ik het al: als de kinderen spelen zijn de ouders tevreden! Als het kind in mij mag spelen, speelt het hele universum mee!

In 2001 deed ik mijn eerste Vision Quest. De meest intense ervaring in de wildernis ooit. Na deze Quest was mijn oude verhaal niet meer geldig. Ik mocht mijn eigen nieuwe levensverhaal gaan schrijven, waarin ik de held mocht zijn. Samen met mijn leraar, Sander Shanadoh Wick ging ik het avontuur aan en we begeleidden zweethutten, vuurlopen, trancedans, retreats en Vision Quests op mijn eigen centrum "het Land van Bart" en ver daar buiten.

Ondertussen ging ik me verdiepen in de natuurreligies, het sjamanisme en taoïsme, maar ook in diverse coaching- en mediationopleidingen en meditatievormen. En als er geen goede opleiding bestond organiseerde ik er zelf een, om als deelnemer in mijn eigen cursus te stappen.

Samen met mijn vrouw Hermine hebben we onder de vlag van SoulQuest inmiddels honderden mensen begeleid op hun Vision Quest, maar ook in relatie-trainingen en diverse retreats in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Tanzania.

In de zomer van 2019, heb ik een maand lang een Wildernistraining bij de School of Lost Borders in Californië gevolgd, met een Vision Quest.

Hierin ben ik verwelkomd en geïnitieerd als leraar en Elder.

Klik op de button voor mijn blogs

Bart is gecertificeerd in Wilderness First Aid 

WFA.jpeg
bottom of page