top of page

Vision Quest

 Een diepgaand en intens overgangsritueel in de Wildernis 

Ontdek jouw weg

Een Vision Quest is een diepgaand en intens overgangsritueel in de wildernis.
Een paar dagen en nachten om je alleen terug te trekken op jouw krachtplek in de natuur, om je oude leven achter je te laten en je opnieuw te verbinden met je eigen bron en de essentie van je leven. Om te vasten, te bidden, te 'sterven' en te dromen en vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. De zon en de rijkdom van de natuur bevruchten je overdag met nieuwe inspiratie en inzichten, de donkere nacht en de sterrenhemel leiden je naar binnen om dieper in contact te gaan met je dromen en verlangens. In korte tijd zie de natuur met je meegroeien.​

Een nieuwe levensfase

Ga mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een transitie waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf. Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij bewust de stappen zet naar een nieuwe levensfase.

Word de held in je eigen verhaal

Wanneer je met zonsopgang met jouw intentie door de poort van je Vision Quest gaat, heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen nemen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en dus je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid vier dagen en vier nachten van je leven te geven. Je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

DSC07423_edited.png
Betekenisvolle, moderne overgangsrituelen in de Wildernis zijn essentieel voor de gezondheid van onszelf, onze gemeenschappen en onze planeet.

Wat geeft het je?

  • Je sluit bewust een periode van je leven af (initiatie)

  • Je maakt een keerpunt in je leven, waarna jij weer de regie voert

  • Je vindt je legende (zielsmissie) voor dit leven

  • Je bent bereid je angsten diep te omarmen

  • Je overziet je leven en bent bereid eigen keuzes te maken

  • Je herinnert wie en wat je bent en wat je komt doen op aarde

  • Je voelt je één met Moeder Aarde, de Goddelijke krachten en Spirits...

  • en vooral Jezelf!

Bekijk de verschillende Vision Quest's die wij bieden
Een Vision Quest is een intense transformatie in de wildernis en kan wel de meest ingrijpende ervaring in je leven worden!

Voordat je gaat...​

Voordat je op Vision Quest gaat, begeleiden we je met een intensieve voorbereiding. In een motivatiebrief wordt je intentie helder. In individuele sessies (live of Skype) en tijdens de speciaal georganiseerde voorbereidingsdagen en zweethutten ga je de omvang van je reis ervaren.

Naast allerlei praktische zaken die je nodig hebt om een veilige Vision Quest te doen (je ontvangt alle nodige informatie na inschrijving), neem je ook bewust afscheid van je verwanten (geliefden, familie, vrienden en collega's). Zo bereid je je omgeving voor op jouw reis. Je vraagt ze om steun en leert hiermee waarachtig, open en eerlijk te zijn. We organiseren hiervoor een speciale 'Verwantendag' in Nederland.

Een Vision Quest doe je misschien eens in je leven. We zijn dankbaar je te mogen begeleiden in een intense verbinding van je ziel met de Aarde. ​Het is onze intentie jouw Vision Quest zo volledig en zorgvuldig mogelijk te begeleiden. 

Na de Vision Quest: jouw tribe en SOUL2SOUL

We hebben ook aandacht voor je als je de Berg weer af komt en je 'Geschenk' wilt integreren en delen met de wereld. Doordat je jouw 'tribe' hebt voorbereid op je reis zijn zij jouw vangnet voor als je weer terugkeert. 

Daarnaast bieden we je een voor de Vision Quest speciaal ontwikkeld programma 'SOUL2SOUL'. SOUL2SOUL is een vangnet en 'talking-stick' systeem van en door de groep mensen die eerder een Vision Quest hebben gedaan. Door na je Vision Quest periodiek in contact te zijn met één van deze ervaringsdeskundigen, kan je je nieuwe leven beter vorm gaan geven en helpen we elkaar door de moeilijke momenten. 

De Vision Quest in drie stadia
 

1. Voorbereidingen op locatie

​innerlijke en uiterlijke reizen
fysieke oefeningen
meditaties
trance reizen 
bergtochten/medicine walks
aangepaste biologisch/vegetarische maaltijden 
vind je eigen plek 
aanscherpen intenties
proceswerk
veiligheidsafspraken

2. De Vision Quest zelf

verblijf van vier dagen en vier nachten in de wildernis
zonder eten (wel water)
zonder onderdak
zonder gezelschap
in afstemming met het begeleidingsteam in het basiskamp en de spirits

3. Integratie

ritueel ontvangst na je Vision Quest
spiegelen van je ervaringen
schilderen
schrijven
dans en beweging
deelrondes
SOUL2SOUL

Vision Quest in Nederland, Spanje of Frankrijk

Je kan bij ons een Vision Quest doen in eigen land of ver daarbuiten. De Vision Quests in Nederland zijn in Drenthe en kunnen in groepsverband of individueel worden begeleid. Ook is er keuze en variatie in de lengte van je Quest.

In Spanje en Frankrijk is de Vision Quest van vier dagen en nachten ingebed in een 10-daagse intensive.

Naast deze Vision Quests bieden we vanaf 2022 trainingen aan voor Vision Quest begeleiders.

Solo Quest.jpg
Solo Quest.jpeg

Vision Quest
Nederland

Vision Quest Spanje.jpeg
mannen.jpeg

Mannen Quest
Spanje

VQ Frankrijk.jpg
vision quest.jpg

Vision Quest
Frankrijk

A task without a vision is just a job
A vision without a task is just a dream
A vision with a task can change the world

Chief Seattle
bottom of page