Vision Quest - Frankrijk
When your Soul needs the freedom of Nature

Vision Quest

19 - 29 september 2021, Frankrijk (Vol) 

Een Vision Quest is een diepgaand en intens overgangsritueel in de Wildernis. Vier dagen en vier nachten ben je alleen op de Berg. Om je oude leven achter je te laten en je te verbinden met je eigen bron en de essentie van je leven. Om te vasten, bidden, te 'sterven' en te dromen en vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. De terugtrekkende natuur van de verstilde bergen in Frankrijk maken je stil en ontvankelijk en openen je voor nieuwe inzichten en beelden. De blote zon en sterrenhemel, de planten en dieren om je heen, de Natuurgeesten en Spirit Helpers wijzen je de weg naar het diepst van je ziel. 

IMG_7268.jpeg

Word de held van je eigen verhaal

Ga mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij de held wordt van je eigen verhaal!

Zweethut

Als je 's ochtendsvroeg na de zweethut voor de poort van je Vision Quest staat, heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en dus je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid vier dagen en vier nachten van je leven te geven. Je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

Vision Quest Frankrijk

10-daagse intensive met Vision Quest

Data: 19 - 29 september 2021

Locatie: Centrum Les Damias (Haute Alpes)

Begeleiding: Bart Wiegers en Hermine Schoneveld + assistenten

Investering: € 1695,-

(early-bird tot 1 mei 2021: €1595,-)

inclusief:

- logies en vegetarische/biologische       maaltijden Frankrijk

- verwantendag in NL

- Soul2Soul

- btw (bedrijven excl btw)

Exclusief

- Reiskosten en uitrusting

- Zweethut in NL (€50,- pp)

Ja, de Vision Quest roept!

Een Vision Quest is een intense transformatie in de wildernis en kan wel de meest ingrijpende ervaring in je leven worden!

De Vision Quest is een tien-daagse intensive

Eenmaal ter plekke verblijven we in een prachtig en sfeervol centrum, op een van de mooiste plekken van moeder aarde.

Hier bereiden we ons in de eerste dagen voor door fysieke conditie, lichaamswerk, meditaties en deelrondes. Overdag trekken we diep de bergen in en komen los van alle menselijke invloeden. We bouwen een zweethut in het basiskamp en je vind je nieuwe plek waar je vier dagen en vier nachten zult gaan doorbrengen. 

 

‘s Avonds delen we bij een laatste avondmaal onze gebeden en ‘s morgens bij zonsopgang deel je nog een keer je angsten in de zweethut en spreek je voor de poort je intentie uit. Dan vertrek je naar je eigen plek en ben je vier dagen en nachten in een onzichtbare wereld. Met alleen de natuur als spiegel voor wie je bent of je gedachten over wie je bent. Je behoudt contact via een stonepile met het team en je maatje. Dan na de deathlodge in vierde nacht neem je na zonsopgang afscheid van je nieuwe thuis. 

Dan sta je weer voor de poort en deel je je geschenk met de wereld...

 

Na de zweethut integreer je je intense ervaringen in het centrum door te delen, te schrijven en te schilderen. Daarna wordt de weg weer vrij gemaakt naar je nieuwe leven.

Voordat je gaat...

Voordat je op Vision Quest gaat begeleiden we je door een intensieve voorbereiding. In een motivatiebrief wordt je intentie helder en in individuele sessies (live of skype) en tijdens de speciaal georganiseerde zweethut, ga je de omvang van je reis ervaren.

Naast allerlei praktische zaken die je nodig hebt om een veilige Vision Quest te doen (je ontvangt alle nodige informatie na inschrijving), neem je ook bewust afscheid van je verwanten (geliefden, familie, vrienden en collega's). Zo bereid je je omgeving voor op jouw reis. Je vraagt ze openlijk om steun en leert hiermee waarachtig, open en eerlijk te zijn. We organiseren hiervoor een speciale Verwantendag waarin jouw tribe samenkomt om je te laten gaan...

Wildernisfonds

We willen dat de Vision Quests en Wildernistrainingen voor iedereen toegankelijk zijn.

Daarom is er voor minder draagkrachtigen het Wildernisfonds. Heb je minder te besteden, en voel je de roep naar bijvoorbeeld een Vision Quest? Neem dan contact met ons op.

Meer info over deze Vision Quest?

bel Bart: 06 - 255 08 945

Wat kan een Vision Quest je brengen?

 • Je sluit bewust een periode van je leven af (initiatie)

 • Je maakt een keerpunt in je leven waarna jij weer de regie voert

 • Je vindt je legende (zielsmissie) voor dit leven

 • Je bent bereid je angsten diep te omarmen

 • Je overziet je leven en bent bereid eigen keuzes te maken

 • Je herinnert wie en wat je bent en wat je komt doen op aarde

 • Je voelt je één met Moeder Aarde, de Goddelijke krachten en Spirits...

 • en vooral Jezelf!

De Vision Quest in drie stadia

 

 1. Voorbereiding

 2. Vision Quest

 3. Integratie

Voorbereidingen in Nederland

 • Medicine Walk

 • Intentiebrief

 • Gebedszakjes

 • Zweethut

 • Verwantendag

 • Soul2Soul contact

Voorbereidingen op lokatie

 • innerlijke en uiterlijke reizen

 • fysieke oefeningen

 • meditaties

 • trance reizen 

 • bergtochten/medicine walks

 • zweethut bouwen

 • aangepaste biologisch/vegetarische maaltijden 

 • vind je je eigen plek 

 • aanscherpen intenties

 • veiligheidsafspraken

 

De Vision Quest zelf

 • verblijf van vier dagen en vier nachten in de wildernis

 • zonder eten (wel water)

 • zonder onderdak

 • zonder gezelschap

 • zweethut

 • in afstemming met het begeleidingsteam in het basiskamp

 • en de spirits

 

Integratie

 • ritueel ontvangst en zweethut na je Vision Quest

 • spiegelen van je ervaringen

 • schilderen

 • schrijven

 • dans en beweging

 • deelrondes

 • Soul2Soul in Nederland

De Vision Quest in vogelvlucht

>>> klik hier voor onze voorwaarden

Na de Vision Quest: jouw tribe en Soul2Soul

We hebben ook aandacht voor je als je de Berg weer af komt en je 'Geschenk' wilt integreren en delen met de wereld. Doordat je jouw 'tribe' hebt voorbereid op je reis zijn zij jouw vangnet voor als je weer terugkeert. 

Daarnaast bieden we je een voor de Vision Quest speciaal ontwikkeld programma 'Soul2Soul'. Soul2Soul is een vangnet en 'talking-stick' systeem van en door de groep mensen die eerder een Vision Quest hebben gedaan. Door na je Vision Quest periodiek in contact te zijn met één van deze ervaringsdeskundigen, kan je je nieuwe leven beter vorm gaan geven en helpen we elkaar door de moeilijke momenten. 

Een Vision Quest doe je misschien eens in je leven. We zijn dankbaar je te mogen begeleiden in een intense verbinding van je ziel met de Aarde. Het is onze intentie jouw Quest zo volledig en zorgvuldig mogelijk te begeleiden. 

 

Hermine Schoneveld en Bart Wiegers

De oudste wijsheid ter wereld zegt ons dat we ons bewust kunnen verenigen met het goddelijke terwijl we in ons lichaam bevinden; hiertoe is de mens in werkelijkheid geboren. Mist hij zijn bestemming, dan heeft de natuur geen haast; ze haalt hem op een dag wel in en dwingt hem haar geheime doel te vervullen.
Sarvepalli Radhakrishnan
(president van India, 1962-1967)
DSC03873
DSC03873
A task without a vision is just a job
A vision without a task is just a dream
A vision with a task can change the world
Chief Seattle

Onder leiding van Bart en Hermine, heb ik een bijzondere en prachtige Vision Quest gehad in Frankrijk. Wat me het meest getroffen heeft is de liefde, zorg en aandacht waarin ze ons hebben meegenomen in deze reis. Tot in de kleinste details kon je dit voelen en merken. Naast de liefde en aandacht hebben ze ook veel ervaring en deskundigheid dat zorgde voor een stevige bedding. En die stevige bedding zorgde er weer voor dat ik het proces met mezelf ben aangegaan. Al met al was het een prachtig mooi programma, dat gewoon goed in elkaar zit en met de liefdevolle en deskundige begeleiding ik 1 van de mooiste, zo niet het mooiste cadeau heb mogen ontvangen in mijn leven…..

Marcel

Bart, Hermine en het team vormen een warme hechte groep ervaringsdeskundigen. Met open harten hebben ze mij in staat gesteld om in alle kwetsbaarheid dieper in mezelf te mogen gaan daar waar mijn hartsvraag schuilde en mijn grootste verlangens zich ophouden. Ik kijk terug op een bijzonder onvergetelijke ervaring waar ik nog jaren de vruchten van mag plukken.

Ferry

Men zegt wel eens dat een Vision Quest jou roept. Dat geloof ik inmiddels! En gehoor geven aan die roeping is het mooiste en tegelijk het moeilijkste dat ik ooit gedaan heb op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het wel zo fijn om me dan gedragen gevoeld te hebben door het zeer professionele begeleidingsteam van SoulQuest. Grote dank voor deze ‘experience of a lifetime”!

Dick

De berg riep mij al een jaar of drie voordat ik ruimte maakte om het daadwerkelijk te gaan doen. Ik ging de VQ in zonder verwachtingen en vragen, wel een vermoeden had ik, dat ik eenzaamheid en verlating zou tegenkomen. In de voorbereiding kwam ik tot een intentie: ‘ik wil mij verbinden met mijn eigen licht’. Uiteindelijk ben ik terug gekomen met het inzicht dat op weg naar het licht ik de donkerte in mag, dat via de schaduw, het sterven ik het licht nader. Met sterven bedoel ik datgene van mij afwerpen dat mij niet langer dient. Het licht kan niet zonder het donker. En nee, er was geen seconde verlating of eenzaamheid op de berg. De natuur droeg mij, de vallei der Liefde, waarin ik samen met mijn medequesters en zorgvuldige, zachte, liefdevolle en veilige begeleiders mezelf kon overgeven aan mijn transformatieproces. Het voltrok zich voor, door en met mij, een nieuwe ik werd geboren. Ik dein nog na en dit gaat nog jaren door, dat weet ik. Als ik mijn ogen sluit en naar mijn plek op de berg ga, voel ik me dankbaar en gedragen, dan ben ik weer thuis… 

Elles

Voor iedereen die in verbinding met zichzelf wil komen om de levens vragen waar je mee worstelt op een hele bijzondere manier beantwoord te krijgen. Het vraagt moed om de zoektocht naar jezelf aan te gaan maar de uitkomst is overweldigend.

Fons

In 2016 besloot ik dat ik op Vision Quest zou gaan. En toen ik  JA zei, was de reis vol..... ik kon blijven vertrouwen dat ik zou gaan en mijn vertrouwen heeft letterlijk bergen verzet, uiteindelijk kon ik mee op een reis die mijn leven zou veranderen. Compleet veranderd, ten goede. Meer bij mijzelf, mijn kern, mijn werkelijke IK. Het betekende voor mij dat alles wat niet meer paste uit mijn leven werd gestript. Op eigen benen staan, sterker en een betere versie van mijn leven. Soms moeilijk, maar achteraf zijn het allemaal prachtige leermomenten geworden. Ik ga geen enkele uitdaging meer uit de weg.......

Selma

Jouw
bezieling
!

Ik denk nog vaak terug aan mijn plek op de berg in Frankrijk en dat helpt mij moeilijke situaties beter door te komen. Het is een enorme rijkdom om in gedachten terug te kunnen reizen naar die prachtige plek en het geklater van de watervalletjes weer te horen. Ik kom dan onmiddellijk tot rust en ervaar weer het geluk dat ik daar voelde. Alleen maar niet eenzaam. Een gevoel van diepe verbondenheid met alles en iedereen. Dat is de les die de Vision Quest mij leerde. Het is een schatkist waar ik de rest van mijn leven juweeltjes uit mag halen. 

Anna

De schreeuw diep van binnen, gehoor geven. Loslaten, alles verliezen en daardoor gestorven, de Berg, afgedaald en opnieuw geboren. Een nieuw Leven, een Liefdevolle omhulling, diepe Verbinding met Mij. In Liefde heeft de Berg dit allemaal voor mij betekend. Diepe dankbaarheid dat ik het aangegaan ben.

Ingeborg

Het was een boeiende reis naar Zuid Frankrijk. Ik voelde dat er veel oude pijn losgelaten mocht worden. Eenmaal op de berg alleen. Deed ik wat ik vaak heb gedaan vluchten voor mezelf en vluchten voor mijn emoties. Leerzaam moment dus om mijn patronen te doorbreken. En toen kwamen er momenten dat ik mijn emoties wel moest aankijken. Pijnlijk verdriet, boosheid en frustratie wat jarenlang was opgekropt kwam tot uiting. Op de berg heb ik besloten weer lichter te gaan leven en dat ook ik mag genieten van mijn reis in het leven. Mooie en minder mooie dingen zullen elkaar altijd afwisselen en de pijn geeft mogelijkheid tot groei en de mooie momenten geven mij levensgeluk. Door de directe en liefdevolle aandacht en gesprekken met Hermine en Bart kwamen er een paar zeer belangrijke momenten van helderheid en inzicht. Zij creëerde een liefdevolle setting waar ik mocht leren om te zijn met al wat het leven mij wil laten zien.  

Rosa

Ruim een jaar na mijn Quest. En in dat jaar is veel gebeurd.  Elk jaar gebeurt er wel van alles en nog wat, maar gevoelsmatig zijn het voor mij enorm grote stappen die zich nog steeds aan het ontvouwen zijn. 

Ik voel iets aankomen, iets groots, iets wat me veel gaat brengen!

Ja!! Tegen het avontuur genaamd: Leven!! <3                                 

Wietse

Ongelooflijk hoe je niet meer om dingen heen kan die op de berg tot me zijn gekomen. Net doen of het er niet was kan niet meer.

Blij met alle nieuwe inzichten.                                                             

Goof

Het was mijn verlangen om overal mijn ware zelf te kunnen zijn. Durven mijn authentieke zelf te leven. Zijn met alles wat er is en dat kunnen dragen. Dat kunnen dragen heb ik op de quest zo gevoeld, op het traject ervoor en tijdens de quest.

In eenheid met alles, natuur, moeder aarde, spirits, voorouders, dieren, wat fijn deze verbinding zo goed te voelen.

Het was 4 dagen in meditatie, wat nodig was gebeurde, oude lagen werden opgeruimd, mijn eigen wijsheid werd zichtbaar voor mezelf. Boodschappen werden ingegeven.. Nog nooit heb ik de verbinding met alles zo goed gevoeld en nog nooit was het zo helder.

En nu 9 weken erna verlang ik soms om terug te zijn, weer in die staat te zijn waarin alles zo helder was.

Soms weet ik nu niets, ik wil vooruit, mijn visioen gaan leven, angst dat het me niet gaat lukken…

Dan zie ik dat er wel veranderingen zijn, ik ben meer mijn ware zelf, overal. En nog steeds wordt het helderder, ik word steeds meer mijn authentieke zelf.  

Ria

Een voor mij belangrijk deel van de Quest speelde zich af voordat ik daadwerkelijk de berg opging.
Ik wil jullie laten weten dat ik enorm veel gehad heb aan de hele opbouw naar de Quest toe. 
Thuis, nadat ik me had aangemeld is er heel wat doorgewerkt.
En met jullie met name het deel wat we hebben gedaan op Les Damias.

Het was een belangrijke stap voor me. Voor het innemen van mijn plek. Voor het mezelf laten zien en het uiten van wat er in mij leeft.
Dit is één van de grote cadeaus die de Quest met heeft gebracht.
Het innemen van mijn plek.
Dingen die moeilijk lijken niet uit de weg te gaan. Immers, geen koffie, niet roken en niet eten leek ook heel moeilijk en was uiteindelijk heel makkelijk.

Heel fijn om de bezieling toe voelen, de bekrachtiging van het leven!
Heel fijn om jullie bezieling te voelen en te ervaren. 
Fijn dat jullie de ervaring hebben om deze reis te dragen!

Bart en Hermine, het was me een waar genoegen deze reis met jullie te maken!

Marcel

Wat een cadeau heb ik mezelf gegeven door deze Vision Quest aan te gaan! Er in gestapt vanuit een intuïtief buikgevoel (dat werkt bij mij altijd prima!), weerstand gevoeld bij het opstellen van een intentiebrief, met meditatieve aandacht de gebedszakjes gemaakt (die op de berg prima mijn ruimte aan gaven en wat door de dieren gerespecteerd werd!). Een diepe verbondenheid gevoeld met mijn verwanten op de verwantendag, tijdens mijn verblijf op de berg en nóg suddert dat lekker door… Mooie inzichten, prachtige momenten ervaren, maar ook zeer intense en heftige! En dan weer thuis komen en merken dat de ervaringen door werken, in mezelf, maar ook in de mensen om je heen, net alsof je een druppel bent die een oceaan in beweging zet………

Dankbaar en geraakt ben ik…!

Julia

Eigenlijk is het in woorden bijna niet uit te leggen omdat het zo’n intense beleving is, er gebeurt namelijk zoveel in deze 10 of 11 dagen. Ik heb me zo ver van huis, zo heel veilig en geliefd gevoeld, echt mooi om onderdeel uit te maken van de groep (16 mensen incl. begeleiding). Ik ben heel blij dat ik mezelf heb aangemeld en zal deze ervaring nooit meer vergeten.

Richard