Vision Quest Frankrijk

18-28 september 2022 | Hautes-Alpes, Frankrijk | Bart Wiegers & Hermine Schoneveld

Een Vision Quest is een diepgaand en intens overgangsritueel in de Wildernis. Vier dagen en vier nachten ben je alleen op de Berg. Om je oude leven achter je te laten en je te verbinden met je eigen bron en de essentie van je leven. Om te vasten, bidden, te 'sterven' en te dromen en vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. De terugtrekkende natuur van de verstilde bergen in Frankrijk maken je stil en ontvankelijk en openen je voor nieuwe inzichten en beelden. De blote zon en sterrenhemel, de planten en dieren om je heen, de Natuurgeesten en Spirit Helpers wijzen je de weg naar het diepst van je ziel. 

Word de held van je eigen verhaal

Ga mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij de held wordt van je eigen verhaal!

Zweethut

Als je 's ochtendsvroeg na de zweethut voor de poort van je Vision Quest staat, heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en dus je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid vier dagen en vier nachten van je leven te geven. Je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

De Vision Quest is een tien-daagse intensive

Eenmaal ter plekke verblijven we in een prachtig en sfeervol centrum, op een van de mooiste plekken van moeder aarde.

Hier bereiden we ons in de eerste dagen voor door fysieke conditie, lichaamswerk, meditaties en deelrondes. Overdag trekken we diep de bergen in en komen los van alle menselijke invloeden. We bouwen een zweethut in het basiskamp en je vind je nieuwe plek waar je vier dagen en vier nachten zult gaan doorbrengen. 

 

‘s Avonds delen we bij een laatste avondmaal onze gebeden en ‘s morgens bij zonsopgang deel je nog een keer je angsten in de zweethut en spreek je voor de poort je intentie uit. Dan vertrek je naar je eigen plek en ben je vier dagen en nachten in een onzichtbare wereld. Met alleen de natuur als spiegel voor wie je bent of je gedachten over wie je bent. Je behoudt contact via een stonepile met het team en je maatje. Dan na de deathlodge in vierde nacht neem je na zonsopgang afscheid van je nieuwe thuis. 

Dan sta je weer voor de poort en deel je je geschenk met de wereld...

 

Na de zweethut integreer je je intense ervaringen in het centrum door te delen, te schrijven en te schilderen. Daarna wordt de weg weer vrij gemaakt naar je nieuwe leven.

DSC07423_edited.png
Deze Vision Quest is voor vrouwen en mannen die:

Bewust een periode van je leven af willen sluiten

Een keerpunt in je leven willen maken, waarna jij weer de regie voert

Je legende (zielsmissie) voor dit leven willen vinden

Bereid zijn je angsten diep te omarmen

Je leven overziet en bereid bent je eigen keuzes te maken

Zich herinneren wie en wat je bent en wat je komt doen op aarde

Zich één willen voelen met Moeder Aarde, de Goddelijke krachten en Spirits... en vooral Jezelf!

En daarin geïnitieerd willen worden door andere mannen en vrouwen (Elders)

Wat zijn de kosten?

€ 1695,-

(early-bird tot 1-5-2022 €1595)

inclusief:

- logies en vegetarische/biologische       maaltijden

- verwantendag in NL

- Soul2Soul

- btw (bedrijven excl btw)

Exclusief

- Reiskosten en uitrusting

- voorbereidende zweethut in NL (€50)

Waar en wanneer?

18-28 september 2022

Locatie: Centrum Les Damias

Hautes-Alpes Frankrijk

Een Vision Quest is een intense transformatie in de wildernis en kan wel de meest ingrijpende ervaring in je leven worden!

Voordat je gaat...

Voordat je op Vision Quest gaat begeleiden we je door een intensieve voorbereiding. In een motivatiebrief wordt je intentie helder en in individuele sessies (live of skype) en tijdens de speciaal georganiseerde zweethut, ga je de omvang van je reis ervaren.

Naast allerlei praktische zaken die je nodig hebt om een veilige Vision Quest te doen (je ontvangt alle nodige informatie na inschrijving), neem je ook bewust afscheid van je verwanten (geliefden, familie, vrienden en collega's). Zo bereid je je omgeving voor op jouw reis. Je vraagt ze openlijk om steun en leert hiermee waarachtig, open en eerlijk te zijn. We organiseren hiervoor een speciale Verwantendag waarin jouw tribe samenkomt om je te laten gaan...

Na de Vision Quest: jouw tribe en Soul2Soul

We hebben ook aandacht voor je als je de Berg weer af komt en je 'Geschenk' wilt integreren en delen met de wereld. Doordat je jouw 'tribe' hebt voorbereid op je reis zijn zij jouw vangnet voor als je weer terugkeert. 

Daarnaast bieden we je een voor de Vision Quest speciaal ontwikkeld programma 'Soul2Soul'. Soul2Soul is een vangnet en 'talking-stick' systeem van en door de groep mensen die eerder een Vision Quest hebben gedaan. Door na je Vision Quest periodiek in contact te zijn met één van deze ervaringsdeskundigen, kan je je nieuwe leven beter vorm gaan geven en helpen we elkaar door de moeilijke momenten. 

Aanvullende details

+ LOGISTIEK


- Voor en na je Vision Quest verblijven we op 'Les Damias', een prachtig en sfeervol centrum in de 'Vallei der Liefde'. - Op deze locatie (voor en na je Quest) overnacht je in gites en worden de maaltijden voor je bereid. - Na inschrijving ontvang je een paklijst, routebeschrijvingen en info over je voorbereidingen.
+ INSCHRIJVING


- Alle deelnemers vullen een Inschrijfformulier in en een Gezondheidsformulier met aansprakelijkheidsverklaring. - Je deelname is gegarandeerd na ontvangst van je inschrijf- en gezondheidsformulieren en een aanbetaling van €350. - Na je inschrijving ontvangen we minimaal één maand voor aanvang van de Vision Quest je intentiebrief per mail, waarin je je motivatie voor je Vision Quest aangeeft. - Heb je vragen of opmerkingen over je inschrijving, neem dan contact op met info@soulquest.nl of bel +31625508945.
+ VOORWAARDE VAN DEELNAME


- Iedereen vanaf 18 jaar is welkom - Na aanmelding volgt een intake via skype of zoom - Een Vision Quest doe je op eigen verantwoordelijkheid (lees verder bij inschrijving) - Je wordt geacht deel te nemen aan de zweethut en verwantendag in Nederland - Lees hier de voorwaarden van deelname aan de Vision Quest
+ DRIE STADIA VAN EEN VISION QUEST


1. voorbereiding op locatie - verhelderen van je intenties - bergtochten en medicine walks - vind je eigen plek (in de wereld) - lichaamswerk en oefeningen - zweethut - aangepaste vegetarische en biologische maaltijden - veiligheidsafspraken 2. De Vision Quest zelf - verblijf van vier dagen en vier nachten in de wildernis - zonder eten (wel drinkwater) - zonder onderdak - zonder gezelschap - in afstemming met het begeleidingsteam in het basiskamp 3. Integratie na je Vision Quest - ritueel verwelkomst na je Quest - spiegelen en bekrachtiging van je ervaringen - zweethut - creatieve vormen - Soul2Soul en verwantendag na je Vision Quest
+ EERBETOON


- We zijn ons bewust dat de term 'Vision Quest' geleend is van de natives in Noord-Amerika. Met respect en eerbied voor hen gebruiken we enkele oude elementen en voegen we moderne aspecten toe. Misschien worden daarom 'onze' Vision Quests ook wel Soul Quests genoemd; een eerbetoon aan de oude én de nieuwe wereld. Daarin eren we onze leraren van nu en van alle tijden.

DSC05842.JPG

Begeleiders

Bart Wiegers
Hermine Schoneveld

Onder leiding van Bart en Hermine, heb ik een bijzondere en prachtige Vision Quest gehad in Frankrijk. Wat me het meest getroffen heeft is de liefde, zorg en aandacht waarin ze ons hebben meegenomen in deze reis. Tot in de kleinste details kon je dit voelen en merken. Naast de liefde en aandacht hebben ze ook veel ervaring en deskundigheid dat zorgde voor een stevige bedding. En die stevige bedding zorgde er weer voor dat ik het proces met mezelf ben aangegaan. Al met al was het een prachtig mooi programma, dat gewoon goed in elkaar zit en met de liefdevolle en deskundige begeleiding ik 1 van de mooiste, zo niet het mooiste cadeau heb mogen ontvangen in mijn leven…..

Marcel

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
DSC03873
DSC03873
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
A task without a vision is just a job
A vision without a task is just a dream
A vision with a task can change the world
Chief Seattle