top of page
IMG_5931.JPEG

Mannen Quest Spanje

16-26 april 2025 | Andalucia, Spanje | Bart Wiegers & Rob Hessels

Deze speciale Mannen Quest is een diepgaande en intense initiatiereis met Vision Quest voor en door mannen in de Wildernis van Zuid Spanje. De kracht van de Spaanse bergen, de Middellandse zee op steenworp afstand van het Afrikaanse land, bieden je vier dagen en nachten om alleen te zijn op jouw krachtplek in de Wildernis. Om je oude leven achter je te laten en je opnieuw te verbinden met je eigen bron en de essentie van je leven. Om te vasten, bidden, te 'sterven' en te dromen en vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. De blote zon en rijkdom van de natuur in het voorjaar bevruchten je overdag met nieuwe inspiratie en inzichten. De donkere nacht en de sterrenhemel leiden je naar binnen om dieper in contact te gaan met je dromen en verlangens. In korte tijd zie de natuur met je meegroeien... 

Een nieuwe levensfase

Ga mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat je oude huid de moeite van het bewaren niet meer waard is en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis naar het diepste van je ziel, waarin jij bewust de overgang inzet naar een nieuwe levensfase.

 

Wanneer je met zonsopgang met jouw intentie door de poort van je Vision Quest gaat, heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en dus je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid vier dagen en vier nachten van je leven te geven. Je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

De Vision Quest is een tien-daagse intensive voor en door mannen

In de voorbereiding en de dagen na je Quest verblijven we in het prachtige en sfeervolle Finca de la Jara, geleid door bushcraftman Neil Hill. Hier word je tijdens de eerste dagen voorbereid op je Quest, door bergwandelingen, lichaamswerk, meditaties en deelrondes. Overdag trekken we de bergen in en komen los van alle menselijke invloeden. Daar vind je je nieuwe plek waar je vier dagen en vier nachten zult gaan doorbrengen. In het basiskamp delen we bij een laatste avondmaal onze gebeden en ‘s morgens bij zonsopgang spreek je voor de poort je intentie uit. Dan vertrek je naar je eigen plek en ben je vier dagen en nachten in een onzichtbare wereld. Met alleen de natuur als spiegel voor wie je bent of je gedachten over wie je bent. Je behoudt contact via een stonepile met het team en je quest-buddy. Dan na de deathlodge en de laatste nachtwake neem je na zonsopgang afscheid van je nieuwe thuis en deel je voor de poort je nieuwe geschenk met ons en de wereld...

 

Terug in de Finca integreer je je intense ervaringen door te delen, te schrijven en te schilderen. Daarna wordt de weg weer vrij gemaakt naar je nieuwe leven.

DSC01928_edited_edited_edited.png
Deze Vision Quest is voor jou als je
 • Bewust een periode van je leven af wilt sluiten

 • Een keerpunt in je leven wilt maken, waarna jij weer de regie voert

 • Je legende (zielsmissie) voor dit leven wilt vinden

 • Bereid bent je emoties diep te omarmen

 • Voelt dat je je eigen keuzes moet gaan maken

 • Herinnert wie en wat je bent en wat je komt doen op aarde

 • Je één wilt voelen met Moeder Aarde, de Goddelijke krachten en Spirits... en vooral Jezelf!

 • En daarin geïnitieerd wilt worden door andere mannen (Elders)

Jouw investering:

€1895 (tot 1-1-2025)

€1995 (na 1-1-2025)

inclusief:

- logies en vegetarische/biologische       maaltijden

- voorbereidingsdag in NL 

- verwantendag in NL 

- SOUL2SOUL

- btw (bedrijven excl btw)

Exclusief

- Reiskosten en uitrusting

Waar en wanneer?

16-26 april 2025

Locatie: Centrum Finca de la Jara (Facinas)

Andalucia, Spanje

Voordat je gaat...

Voordat je op Vision Quest gaat begeleiden we je door een intensieve voorbereiding. In een motivatiebrief wordt je intentie helder en in individuele sessies (live of skype) en tijdens de speciaal georganiseerde voorbereidingsavond ga je de omvang van je reis ervaren.

Naast allerlei praktische zaken die je nodig hebt om een veilige Vision Quest te doen (je ontvangt alle nodige informatie na inschrijving), neem je ook bewust afscheid van je verwanten (geliefden, familie, vrienden en collega's). Zo bereid je je omgeving voor op jouw reis. Je vraagt ze om steun en leert hiermee waarachtig, open en eerlijk te zijn.

Na de Vision Quest: Verwantendag en SOUL2SOUL

We hebben ook aandacht voor je als je de Berg weer af komt en je 'Geschenk' wilt gaat delen met de wereld.

Korte tijd na de Vision Quest in Spanje organiseren een speciale Verwantendag waarin jij samen met je 'Broeders van de Berg' je geschenk(en) gaat delen met jouw familie, geliefden, collega's. 

Ook bieden we een speciaal voor de Vision Quest ontwikkeld programma 'SOUL2SOUL'. SOUL2SOUL is een vangnet en 'talking-stick' systeem van en door de groep mannen die eerder een Vision Quest hebben gedaan. Door na je Vision Quest periodiek in contact te zijn met één van deze ervaren mannen, kan je je nieuwe leven beter vorm gaan geven en helpen we elkaar door de moeilijke momenten.

Aanvullende details

 • + VOORWAARDE VAN DEELNAME
  - Je hebt minimaal één keer een gefaciliteerde Solo Quest of Vision Quest gedaan
 • + INSCHRIJFFORMULIEREN
  - Alle deelnemers vullen een Inschrijfformulier in en een Gezondheidsformulier met aansprakelijkheidsverklaring - Na je inschrijving ontvangen we minimaal één maand voor aanvang van de training je intentiebrief per mail, waarin je je motivatie en leerdoelen aangeeft. - Heb je vragen of opmerkingen over je inschrijving, neem dan contact op met info@soulquest.nl of bel +31625508945
 • + LOGISTIEK
  - De traininglocaties zijn in de weekenden in Norg (Drenthe) en in de Hautes-Alpes in Frankrijk. - Op de locaties overnacht je in eigen tent en worden de maaltijden zelfvoorzienend bereid (naar keuze met de groep of individueel). - Na inschrijving ontvang je een paklijst, routebeschrijvingen en info over je voorbereidingen.
 • + AANBEVOLEN BOEKEN
  - Westers sjamanisme en de vision quest (Rob Top) - Vision Quest (Steven Foster/Meredith Little) ~ alleen 2e hands te koop - The roaring of the sacred river (Steven Foster/Meredith Little) - The four shields (Steven Foster/Meredith Little) - Wild mind (Bill Plotkin) - Ceremonies (Sandra Ingerman)
 • + EERBETOON
  - We zijn ons bewust dat de term 'Vision Quest' geleend is van de natives in Noord-Amerika. Met respect en eerbied voor hen gebruiken we enkele oude elementen en voegen we moderne aspecten toe. Misschien worden daarom 'onze' Vision Quests ook wel Soul Quests genoemd; een eerbetoon aan de oude en de nieuwe wereld. Daarin eren we onze leraren van nu en van alle tijden.
IMG_1045.jpg

Begeleiding

Bart Wiegers
PHOTO-2021-10-27-20-28-30.jpg
Rob Hessels

In april ging ik met 9 mannen en Rob en Bart de berg op voor mijn Vision Quest. Dit heeft mij echt veel gebracht waaronder heling en transformatie. Ik kon oude lasten en angsten echt achterlaten en ervaar enorm veel rust en vertrouwen. Rob en Bart waren daarin geweldige gidsen, die niet alleen met hun ervaring en kennis maar ook met hun hele zijn hebben gezorgd dat wij onze quest goed konden volbrengen.

Mark

We do not go into the desert to escape people, but to learn how to find them
We do not leave them in order to have nothing more to do with them, but to find out the way to do them the most good.

Thomas Merton
bottom of page