Mannensafari - Tanzania
Walk the Rhythm of the Earth

Mannensafari

15 t/m 29 januari 2022, Tanzania

Deze nieuwe tijd vraagt om oude wijsheden  

Naast dat deze indrukwekkende reis in de wildernis van Afrika een waanzinnig avontuur is, word je ook uitgedaagd in wat het voor jou betekent om man te zijn in deze interessante tijd waarin we nu leven. Al duizenden jaren regeert het mannelijke 'oplossingsgerichte' principe; de ratio staat vaak boven het gevoel.

Vanuit onze opvoeding en onderwijs zijn we hierin gestimuleerd, met als gevolg dat tegenwoordig bij veel mannen de weg naar hun gevoel en intuïtie (het vrouwelijke) is afgesneden.

Daarom is deze reis in Afrika. Om je (oer)gevoel weer toe te laten en al je gedachten en overtuigingen aan te kijken, je innerlijke krijger de ruimte te geven, het verlangen naar verbinding te (be)leven en al je verlangens intens te voelen. Door een innerlijke balans tussen je gevoel en verstand mag je je levensmissie verder uit diepen en je verbinden met jouw unieke dans op aarde.

Er bestaat een oud Masaï spreekwoord dat Mindful Adventure heeft geïnspireerd tot deze unieke 15 daagse wandel- en kampeersafari in Tanzania voor mannen uit de hele wereld: Walk the Rhythm of the Earth...

Alleen de wijze man kan het ritme van de aarde dansen

Word de held van je eigen verhaal

In deze reis mag je mee door de overgang naar een nieuwe fase van je leven. Een overgang waarin je gaat ontdekken dat de oude manier van leven niet meer werkt en waarin je wordt teruggebracht tot je essentiële zelf.  Een reis door het oercontinent van Afrika, waarin jij weer de held mag gaan worden van jouw eigen leven in verbinding met het leven om je heen...

 

De reis start op de bakermat en ontstaansgrond van ons menszijn, de Yaeda Valley. Als we daar staan heb je duidelijk voor ogen waarmee je wilt ‘afrekenen’ in je leven. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en daarmee je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid de Wildeman in jou weer vrij te laten, je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende…

Nieuwe mannen, nieuwe inspiraties

In de Yaeda Valley ontmoeten we andere mannen uit andere culturen: mannen van de Hadzabe tribes (Bushmen), die al duizenden jaren van de jacht leven en je een dag en nacht mee gaan nemen de wildernis in om je eigen oerman te gaan ontdekken. Verderop in de Ngorongoro ontmoeten we Masaï en Datoga mannen, die je met liefde kunnen vertellen over het leven als man in een hechte familie, hun initiaties en rituelen. Wilde dieren in de natuur, die je kunnen vertellen welke krachtdieren in je binnenwereld leven. Zij allen herinneren je eraan dat jíj de reiziger bent, ook al weet je niet waar je bent of naar toe gaat. In de natuuroefeningen, meditaties en sharings kun je je oude rollen, identiteiten, overtuigingen en gedragingen teruggeven aan de aarde, zodat er een nieuw gevoelsleven uit kan ontspringen.

Mountain of God

Gedurende de lange wandelingen door de overweldigende natuur krijgen we zicht op de Mountain of God, of Oldonyo L’Engai, zoals de Masaï deze heilige berg noemen. Langzaam beginnen we het ritme van de aarde te lopen en gaat je ziel zijn eigen licht uitstralen. Je oude overtuigingen en gedachten laat je los en dapper erken je dat je misschien niet goed voorbereid bent op je nieuwe leven, maar je bent er wel helemaal klaar voor! Aan de voet van deze Berg laat je achter wat je niet langer met je mee wilt dragen… en ontmoet je de dappere man die je toegang geeft tot de bron van innerlijke wijsheid.

Nadat je alle beperkingen van je oude identiteit hebt vrijgegeven, sta je aan het einde van je reis voor de grote leegte, accepteer je wie je in het verleden bent geweest en spreek je je geschenk uit om die te gaan delen met jouw en onze wereld.

Ga mee op deze avontuurlijke ‘innerlijke’ reis naar jouw unieke oerbron waar vanuit als vanzelf je prachtige potentieel als mens en man opborrelt: wijsheid, liefde, kwetsbaarheid, integriteit, passie, vertrouwen en kameraadschap, ontstaan vanuit een diepere ontspanning.

Ik wil in contact over deze reis

Meer informatie over deze reis

bel Bart: 06 - 255 08 945

Deze reis is voor mannen die:

 • hun eigen leiderschap willen innemen

 • helderheid willen over wat je terughoudt in je leven

 • hun mannelijke essentie willen ontdekken

 • avontuur in hun leven willen brengen

 • voluit in het leven willen staan

 • die vanuit hun harts-tocht willen leven

Dagschema
Dag 1 - welkom!

Je komt aan op Kilimanjaro in Tanzania. Je wordt door Mindful Adventure opgehaald en gebracht naar L’Oasis Meserani vlak buiten Arusha waar je de nacht doorbrengt. L’Oasis Meserani is wat wij een plek met een ziel noemen. Het is de afgelopen 18 jaar opgebouwd door Margaret, een Tanzaniaanse vrouw die dit met zichtbare liefde heeft gedaan. Bijzonder is dat zij haar eigen moestuin en dieren verzorgt op natuurlijke wijze (geen pesticiden en geen antibioticakuren). Ook draait vrijwel alles op solar.

Het achterland bij L’Oasis Meserani is Masaïland. Als je hier een wandelingetje maakt, kom je hen vast wel tegen. Begroet ze met Jambo!

Dag 2 - nieuwe tribes

Vandaag vertrek je na het ochtendprogramma naar Lake Eyasi, het vertrekpunt voor je wandeling door Ngorongoro Krater Hoogland. Je wordt hier welkom geheten op Campsite Datoga door Gitew. Campsite Datoga is wat we een desolate plek kunnen noemen in the middle of nowhere.
Het is het thuisland van drie “tribes”: Hadzabe, Datoga en Black Smith. De Black Smith hebben een primitieve smederij waar ze sieraden en pijlpunten smeden voor de Hadzabes. De Hadzabes zijn een van de laatste tribes in de wereld die leven als bosjesmannen en dus overleven dankzij de jacht op klein wild.

Dag 3 en 4 - Hadzabe-Quest

Vandaag worden we opgehaald door Gitew. Hij neemt ons mee naar een grote Baobab boom waar de Hadzabe mannen en vrouwen zich verzamelen. Na de kennismaking  en voorbereiding nemen ze ons individueel mee op jacht. Eén Hadzabe-man met één White-man op mini Vision Quest van een dag en een nacht. Je sluit een uniek verbond met al je voorouders in een ongerept gebied waar 4 miljoen jaar geleden al mens-soorten leefden. 

De volgende ochtend keer je samen terug naar het basiskamp. Na je terugkomst delen we alle ervaringen en nieuwe inzichten met elkaar op Campsite Datoga..

Dag 5 - eerste wandeldag

De eerste wandeldag start bij de kleine ‘Gate Endamaghay’ in het zuiden van de Ngorongoro. Hier ontmoeten we de gids en de ezels. De ezels zullen de bagage en keukenspullen voor twee dagen voor ons dragen. We lopen door een ruig gebied met prachtige uitzichten. De wandeling is zo’n 6 uur naar het bushcamp Mti Moja.

>>> klik hier voor het volledige reisschema
Wat bieden we je aan?

We volgen het reisschema (zie boven) georganiseerd door een professionele reisorganisatie (Mindful Adventure) met daarin verweven:

 • (initiatie) rituelen met o.a. Masaï en Hadzabe tribes

 • vision quest/medicine walks

 • innerlijke/trance reizen

 • dans/beweging

 • meditaties/stilte periodes

 • lichaams- en ademwerk

 • sharings

Deze unieke Mannensafari word je aangeboden door Mindful Adventure.
Boekingen en alle praktische info: ga naar https://https://mindfuladventure.nl/mannensafari/
Meer weergeven

Film impressies van de Mannensafari's van 2017, 2018 en 2019

Indien nodig zullen we de protocollen rondom het corona virus respecteren en toepassen.

Bart Wiegers

Telefoon: +31 6 255 08 945

Email: info@soulquest.nl

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
Aanmelden nieuwsbrief

Ik ben ok met de privacyverklaring