top of page
Mannensafari.jpg

Mannensafari Tanzania

11 - 24 januari 2025 | Tanzania | Bart Wiegers

Voor het achtste jaar organiseren we in januari 2024 een mannen-wandelsafari (trekking) in het Ngorongoro Krater Hoogland in Tanzania, een prachtig en gevarieerd wildernisgebied (Conservation Area) in Oost-Afrika. In dit gebied leven de verschillende inheemse stammen als Masaï, Datoga en Hadzabe (Bushmen) nog naast en mét het ‘wild-life’ zoals we dat in Afrika kennen.

Afrika als continent en het Ngorongoro Krater Hoogland in het bijzonder, is voor mannen bij uitstek de plek om dieper af te dalen naar hun eigen ‘roots’. Al vier miljoen jaar geleden liepen onze verre voorouders in dit gebied, waar de puurheid en kracht van het leven tot op de dag van vandaag voelbaar is. Afrika spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding voor hen die op zoek zijn naar avontuur, verwondering en ontdekking. Maar ook om je eigen ‘wilde dieren’ te ontmoeten en te ontdekken dat de krachten van de Aarde zoveel groter zijn dan wij. Tijdens deze tocht word je herinnerd aan dat oeroude ritme van de Aarde. Er bestaat een oud Masaï spreekwoord, dat ons heeft geïnspireerd voor deze reis:

Walk the Rhythm of the Earth

Startpunt van onze reis is in de Yaeda Valley, vlak bij Lake Eyasi. Dit is het leefgebied van het laatste jager-verzamelaarsvolk ter wereld, de Hadzabe. Zij leven al tienduizenden jaren van en met het land. De vriendelijke Hadza-mannen nemen ons mee op hun dagelijkse ronde waar ze met pijl en boog (klein) wild voor hun stam proberen te schieten. Maar ook ga je een dag en nacht alleen met een Hadza-man de bush in. Om (opnieuw) te leren vertrouwen, het onbekende in te gaan en jouw unieke plek op de Aarde te vinden...

Vervolgens vertrekken we vanaf Lake Eyasi te voet door Ngorongoro richting Lake Natron. 

Alleen de wijze man kan het ritme van de aarde dansen

Deze reis is bedoeld om jouw leven als man, als vader, zoon, partner en broeder in nieuw perspectief te zetten. We spiegelen elkaar en aan de wilde Afrikaanse natuur en de mannen en vrouwen die daar hun voetstappen zetten. In samenwerking met elkaar en met hen kunnen we ons bevrijden van wat ons weerhoudt om écht te zijn wie we zijn. In die ontmoetingen vieren we de schoonheid, kwetsbaarheid en kracht van het leven.

Na de wandelsafari kan je nog kiezen uit een game drive in Tarangire, een wildpark dat bekend staat om z'n olifanten en baobab trees of een meerdaagse safari naar het wereldberoemde Serengeti.

Kopie van P1040405 2_edited.jpg
Deze reis is voor mannen die
 • hun eigen leiderschap willen innemen

 • helderheid willen over wat je terughoudt in je leven

 • hun mannelijke essentie willen ontdekken

 • meer avontuur en plezier in hun leven willen brengen

 • voluit in het leven willen staan

 • die vanuit hun harts-tocht willen leven

Waar en wanneer?

11 - 24 januari 2025 

Ngorongoro Krater Hoogland, Tanzania

Wat bieden we je aan?

We volgen het reisschema (zie verder) georganiseerd door Mindful Adventure (klik voor website) met daarin verweven:

 • (initiatie) rituelen met o.a. Masaï en Hadzabe tribes

 • mini quest/medicine walk

 • innerlijke/trance reizen

 • meditaties/stilte periodes

 • lichaams- en ademwerk

 • natuur oefeningen

 • sharings en persoonlijke coaching

 • en prachtige wandelingen met overnachtingen in de wildernis

Aanvullende details

 • + VOORWAARDE VAN DEELNAME
  - Je hebt minimaal één keer een gefaciliteerde Solo Quest of Vision Quest gedaan
 • + INSCHRIJFFORMULIEREN
  - Alle deelnemers vullen een Inschrijfformulier in en een Gezondheidsformulier met aansprakelijkheidsverklaring - Na je inschrijving ontvangen we minimaal één maand voor aanvang van de training je intentiebrief per mail, waarin je je motivatie en leerdoelen aangeeft. - Heb je vragen of opmerkingen over je inschrijving, neem dan contact op met info@soulquest.nl of bel +31625508945
 • + LOGISTIEK
  - De traininglocaties zijn in de weekenden in Norg (Drenthe) en in de Hautes-Alpes in Frankrijk. - Op de locaties overnacht je in eigen tent en worden de maaltijden zelfvoorzienend bereid (naar keuze met de groep of individueel). - Na inschrijving ontvang je een paklijst, routebeschrijvingen en info over je voorbereidingen.
 • + AANBEVOLEN BOEKEN
  - Westers sjamanisme en de vision quest (Rob Top) - Vision Quest (Steven Foster/Meredith Little) ~ alleen 2e hands te koop - The roaring of the sacred river (Steven Foster/Meredith Little) - The four shields (Steven Foster/Meredith Little) - Wild mind (Bill Plotkin) - Ceremonies (Sandra Ingerman)
 • + EERBETOON
  - We zijn ons bewust dat de term 'Vision Quest' geleend is van de natives in Noord-Amerika. Met respect en eerbied voor hen gebruiken we enkele oude elementen en voegen we moderne aspecten toe. Misschien worden daarom 'onze' Vision Quests ook wel Soul Quests genoemd; een eerbetoon aan de oude en de nieuwe wereld. Daarin eren we onze leraren van nu en van alle tijden.
DSC06433.jpg

Begeleiding

Bart Wiegers

“Een intense, diepe, verhelderende en magisch ervaring”

De reis werd perfect en verzorgd georganiseerd. Er zat een flow in die op een geoliede machine leek, met warme mensen die dit mogelijk maakten en een team die naadloos de stokjes aan elkaar overgaven.

Onze gids Rama bleef altijd rustig, pole pole. En stuurt zijn team met een soort vader autoriteit aan op een hele fijne manier. Gezellig geklets bij het vuur ’s avonds met zijn team in hun eigen taal. Zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep. Alles was altijd klaar, waardoor wij ons konden focussen op onze zelfontwikkeling, de natuur en bejegeningen met de lokale bevolking.

Over het spirituele programma: vanaf dag 1 werd duidelijk dat er geen ontkomen is aan diepe confrontatie met mijn eigen patronen, angsten, gevoelens. De inbedding met de safari, de bejegeningen met tribes, natuur en wilde dieren werkten als een katalysator en trigger voor zelfontwikkeling. Er was geen ontkomen aan. Ik kon op het proces vertrouwen.

Dirk

Film impressies van enkele Mannensafari's

bottom of page