Privé natuurretraite in Drenthe

Solo Quest Nederland

data in overleg | Norg, Nederland | Bart Wiegers 

Laat de natuur jou vinden

Laat jezelf onderdompelen in de schoonheid van de natuur en maak de reis naar je innerlijke stilte. Laat je zintuigen je verwonderen, je ziel verwilderen en je hart weer openen. In drie dagen val je samen met de vogels, de bomen, reeën, de lucht, het water, de zon en de maan... tot je één wordt en de natuur jou heeft gevonden.

In gesprek met de natuur

Velen van ons leven in een stedelijk bestaan ontkoppeld van de natuur. Ver weg van de genezende en herstellende kracht van natuurlijke wereld. Het contact met de natuur is vaak oppervlakkig en kort. Maar zelfs deze vluchtige momenten met de natuur kunnen rijk aan betekenis worden, als we maar kunnen deelnemen aan het natuurlijke gesprek dat ons omringt.

Loop met de natuur

Deze retraite is bedoeld om je te helpen dat gesprek te ervaren en je op een diepe, bevredigende en diepgaande manier te verbinden met de natuur. Het is ook een kans om volledig los te komen van die drukke moderne wereld; om jezelf op te laden en te resetten in de natuurlijke schoonheid en rust.

We oefenen in meditatief zitten en luisteren tot actieve, bedachtzame beweging door de natuur. Laat je meenemen op een reis terug naar je ware natuurlijke zelf terwijl je mét in plaats van door de natuur wandelt.

IMG_6474.jpg

Wees de natuur

Begin je dag met actieve lichaamsoefeningen en meditaties in de natuur en laat je geleidelijk meenemen in het natuurlijke gesprek om je heen. Naarmate je dieper in je natuurlijke staat zakt, wordt duidelijk hoe verbonden alles is. In de helende medicijn-wandelingen laat je je uitnodigen door Moeder Aarde op jouw krachtplek die alleen voor jou bestemd is. Daar verblijf je een dag en een nacht op je Quest, alleen, zonder eten en onderdak... en word je opgenomen in het grote Mysterie.

Keer terug als de natuur

De volgende dag keer je terug in de grote schoonheid die je omringd. In diepe verbondenheid en creativiteit mag je je ervaringen belichamen door in stilte perioden intuïtief te schilderen en te schrijven en houden we bespiegelende gesprekken.

De retraite is volledig verzorgd met vegetarische, biologische maaltijden en overnachtingen.

IMG_9230.jpeg
Een Solo Quest is voor jou als je
 • Behoefte hebt aan rust en écht alleen zijn

 • Baat hebt bij persoonlijke één op één begeleiding

 • En dus geen groepsprocessen wilt

 • Een keerpunt in je leven wilt markeren

 • Je eigen regie weer wilt voeren over jouw leven

 • Je bestemming in je leven wilt vinden én bekrachtigen

 • Je diepe emoties wilt voelen en omarmen

 • Een diepe connectie met de natuur wilt ervaren

Investering

3-daagse met 24 uurs Quest: € 575,-

meerdaagse Solo Quests zijn in overleg mogelijk

inclusief

 • intake (online)

 • overnachting in luxe Bell-tent

 • vegetarische/biologische maaltijden

 • btw (bedrijven excl btw)

Exclusief

Reiskosten en uitrusting

(je ontvangt een paklijst na aanmelding)

Waar en wanneer?
Locatie: Norg (Drenthe)
Data in overleg 

Aanvullende details

+ LOGISTIEK


- Voor en na je Vision Quest verblijven we op 'Les Damias', een prachtig en sfeervol centrum in de 'Vallei der Liefde'. - Op deze locatie (voor en na je Quest) overnacht je in gites en worden de maaltijden voor je bereid. - Na inschrijving ontvang je een paklijst, routebeschrijvingen en info over je voorbereidingen.
+ INSCHRIJVING


- Na je aanmelding ontvangen we een Gezondheidsformulier met aansprakelijkheidsverklaring. - Na je aanmelding volgt een intake en ontvangen we voor aanvang je intentiebrief per mail, waarin je je motivatie voor je Solo Quest aangeeft. - Heb je vragen of opmerkingen over je aanmelding, neem dan contact op met info@soulquest.nl of bel met 06 25 50 89 45
+ VOORWAARDE VAN DEELNAME


- Iedereen vanaf 18 jaar is welkom - Na aanmelding volgt een intake via skype of zoom - Een Vision Quest doe je op eigen verantwoordelijkheid (lees verder bij inschrijving)
+ SOLO QUEST IN HET KORT


Dag 1: aankomst en voorbereiding - verhelderen van je intenties - fysieke oefeningen - vind je eigen plek voor je Quest - medicine walks - veiligheidsafspraken - aangepaste vegetarische en biologische maaltijden Dag 2: Vision Quest - vertrek bij zonsopgang door de poort - verblijf van één etmaal (of meerdere in overleg) in de natuur - zonder eten (wel drinkwater) - zonder onderdak - zonder gezelschap - in afstemming en onder professionele begeleiding Dag 3: terugkeer en integratie van je Vision Quest - ritueel verwelkomst na je Quest - spiegelen en bekrachtiging van je ervaringen - creatieve vormen om je ervaringen in uit te drukken - uitgebreide lunch
+ EERBETOON


- We zijn ons bewust dat de term 'Vision Quest' geleend is van de natives in Noord-Amerika. Met respect en eerbied voor hen gebruiken we enkele oude elementen en voegen we moderne aspecten toe. Misschien worden daarom 'onze' Vision Quests ook wel Soul Quests genoemd; een eerbetoon aan de oude én de nieuwe wereld. Daarin eren we onze leraren van nu en van alle tijden.

IMG_8394.jpeg

Begeleiders

Bart Wiegers
Hermine Schoneveld

De Solo Quest heeft mij weer meer in verbinding gebracht met mezelf en waar het voor mij echt om gaat in het leven. Dat alles ingebed in de warme en veilige begeleiding, maakte het voor mij een onvergetelijke reis.

Robin

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom