Solo Quest
Een persoonlijke transformatie in de natuur

Solo Quest

Privé natuurretraite in Norg, Drenthe

Inschrijven Solo Quest

Laat de natuur jou vinden

Laat jezelf onderdompelen in de schoonheid van de natuur en maak de reis naar je innerlijke stilte. Laat je zintuigen je verwonderen, je ziel verwilderen en je hart weer openen. In drie dagen val je samen met de vogels, de bomen, reeën, de lucht, het water, de zon en de maan... tot je één wordt en de natuur jou heeft gevonden.

In gesprek met de natuur

Velen van ons leven in een stedelijk bestaan ontkoppeld van de natuur. Ver weg van de genezende en herstellende kracht van natuurlijke wereld. Het contact met de natuur is vaak oppervlakkig en kort. Maar zelfs deze vluchtige momenten met de natuur kunnen rijk aan betekenis worden, als we maar kunnen deelnemen aan het natuurlijke gesprek dat ons omringt.

Loop met de natuur

Deze retraite is bedoeld om je te helpen dat gesprek te ervaren en je op een diepe, bevredigende en diepgaande manier te verbinden met de natuur. Het is ook een kans om volledig los te komen van die drukke moderne wereld; om jezelf op te laden en te resetten in de natuurlijke schoonheid en rust.

We oefenen in meditatief zitten en luisteren tot actieve, bedachtzame beweging door de natuur. Laat je meenemen op een reis terug naar je ware natuurlijke zelf terwijl je mét in plaats van door de natuur wandelt.

Wees de natuur

Elke dag begint met actieve lichaamsoefeningen en meditaties in de natuur terwijl we geleidelijk deel gaan nemen aan het natuurlijke gesprek om ons heen. Naarmate we dieper in de natuurlijke staat zakken, wordt duidelijk hoe verbonden het is. In de medicine walks laat je je uitnodigen door Moeder Aarde op jouw medicijnplek die alleen voor jou bestemd is. Daar verblijf je een dag en een nacht op SoloQuest, alleen, zonder eten en onderdak... en word je opgenomen in het grote Mysterie.

Solo Quest Drenthe

Eén op één retraite van drie dagen met een 24-uurs Vision Quest

Data: in overleg

Locatie: Norg (Drenthe)

Begeleiding: Bart Wiegers 

Investering: € 545 (bedrijven excl. btw)

Incl. overnachting in luxe tent, vegetarisch/biologische maaltijden

De Solo Quest in het kort

 

 1. ​Aankomst en voorbereiding

 2. Mini Vision Quest

 3. Terugkomst en integratie

Aankomst en voorbereidingen

 • intentie bekrachtiging

 • fysieke oefeningen (Chi kung)

 • meditaties

 • trance reis

 • stilte perioden 

 • medicine walks 

 • medicijnwiel

 • vind je je eigen plek

 • voorbereiding Vision Quest

 

Vision Quest

 • verblijf van één (of in overleg meerdere etmalen) in de natuur

 • zonder eten (wel water)

 • zonder onderdak

 • zonder gezelschap

 • onder professionele begeleiding

 

Terugkomst en integratie

 • ritueel ontvangst na je Vision Quest

 • spiegelen van je ervaringen

 • schilderen

 • schrijven

Overnachting in een moderne tipi en inclusief biologisch/vegetarische maaltijden

Meer info over deze Solo Quest?

bel Bart: 06 - 255 08 945

Waarom een Solo Quest?

 • Je hebt behoefte aan rust en echt alleen zijn

 • Eén op één begeleiding

 • Geen groepsprocessen

 • Je wilt een keerpunt in je leven waarna jij weer de regie voert

 • Je zoekt je bestemming voor dit leven

 • Je wilt je diepe emoties omarmen

 • Je zoekt een diepe connectie met de natuur en dus jezelf.

Na opgave volgt een intake (skype) en ontvang je de info met paklijst.

Keer terug als de natuur

De volgende dag keer je terug in de grote schoonheid die je omringd. In diepe verbondenheid en creativiteit mag je je ervaringen belichamen door in stilte perioden intuïtief te schilderen en te schrijven en houden we bespiegelende gesprekken.

De retraite is volledig verzorgd met vegetarische, biologische maaltijden en overnachtingen.

When your Soul needs the Freedom of Nature

De soloquest heeft mij weer meer in verbinding gebracht met mezelf en waar het voor mij echt om gaat in het leven. Dat alles ingebed in de warme en veilige begeleiding, maakte het voor mij een onvergetelijke reis.

Robin

Mijn solo quest, een niet in woorden te vatten ervaring. Opnieuw verbinden met de natuur en met mezelf. Aarden, gronden en mijn eigen kracht weer voelen. Dank Bart en Hermine voor wat jullie neerzetten.

Theo

Deze Solo Quest heeft mij na een lang ontvouwingsproces dat er aan vooraf is gegaan, dieper thuis gebracht bij mezelf. Daar waar mijn volledige ziel thuis is gekomen in dit lichaam en in dit leven. Daar waar ik steeds weer kan voelen en denken: ja, ik wil dit. Ja, ik kies hiervoor. Ja, ik kan hierbij helemaal aanwezig zijn. Ja, ik kan hier mee spelen. Bart is iemand die oprecht de verbinding wil maken met je verlangen en je helpt om dit om te zetten naar een heldere en kloppende intentie.  En hij leeft en ademt de ceremonie die hij met je deelt. en absolute unieke (persoonlijke) ervaring die je veel mooie inzichten geven en nieuwe poorten voor je openen. 

Martine

De Soloquest was echt een natuurervaring. Te leven op het ritme van de zon, de ontmoeting met de dieren, de hele prettige begeleiding door Bart. Het maakte het allemaal tot een hele waardevolle ervaring.

Anya

Een prachtige, intense ervaring die raakt op dieper (ziels)niveau. Bart is daarbij als bedding en haven. Afgestemd op jou en het moment en tegelijkertijd de volledige verantwoordelijkheid en keuzevrijheid in het proces bij jou latend.

Erwin

Jouw
bezieling
!

Magisch. De rust die al bij de aankomst begint heeft me laten landen in de natuur. Jij bent daar al zicht- en merkbaar onderdeel van en daar heb je me op een heel natuurlijke manier in meegenomen. De ervaring om in 24 uur de cyclus van de natuur mee te maken geeft rust maar is tegelijk intens. Door tegelijk mijn levenscyclus levenscyclus Oost naar Noord mee te maken in het ritme van de natuur maakte dat ik mijn natuur vond en letterlijk als herboren terugkeerde bij jou als poortwachter.

Fred

Ik heb deze soloquest aan mezelf cadeau gegeven en het is een ware initiatie geweest. Diep ben ik in mezelf gekomen. Ik voel rust en helderheid. Ik voel me stevig geaard en verbonden met de natuur, ook in mij. Het heeft me in verbinding gebracht met mijn lijf en mijn gevoelens. Ik kom mijzelf onder ogen, waardoor ik in waarheid kan zijn, trouw aan mezelf.

Yuri

Deze solo-quest leek mij een mooie manier om me eens rustig te bezinnen op enkele thema's die spelen in mijn leven. Even helemaal los zijn van de wereld; verblijven in een 'onzichtbare wereld', zoals Bart dat zo mooi noemt. En ja, zelfs in Nederland blijkt een prachtige onzichtbare wereld beschikbaar te zijn! Een wereld van schoonheid. Ik heb er van genoten en het heeft me veel helderheid gebracht.

 

Bart heeft er met zijn authentieke manier van begeleiden een belangrijke bijdrage aan geleverd op vele manieren. Zijn gastvrijheid, gezelschap, en zijn afstemming op het hier en nu hebben mij/ons een unieke ervaring bezorgd die ik niet zal vergeten.

 

Bedankt hiervoor Bart! Ik gun je dat je nog veel mensen mag gidsen op deze unieke wijze.

 

Warme groet, Ivo

Wilde je nogmaals bedanken voor een onvergetelijke ervaring die een bewustzijn in me heeft geopend.
En jou wil ik nog meegeven; Ik vond je begeleiding erg goed, ervaren en puur. Zoals je toen zei toen je ging stoeien, dat ik af een toe een zetje nodig heb, een uitdaging; dat heb je heel goed aangevoeld. Bracht me in de juiste staat en opende alvast wat innerlijke vragen over die blokkades.

 

Nog even een aantekening die ik had gemaakt die dag (rond 14.00 gok ik zo) en nog wilde delen:

"Het bos wordt nu mijn voeding. 

De wind omarmt me, bedwelmt me.

Pacha Mama.

 

Met zo veel respect treed ik weer in de cirkel.

Met zo veel wensen treed ik weer in de cirkel."

Groet, Alexis