top of page
IMG_1778.jpeg

Vier dagen Vrij

  Drenthe | Bart Wiegers

Vier dagen zwerven door de overvloedige natuur van Drenthe.

Een ontdekkings-tocht naar vrijheid en verbinding en een harts-tocht naar liefde en waarachtigheid.

 

Vier dagen lopen, eten en overnachten we in de bossen en hei en laten ons leiden door de aarde, de zon, het water en de sterren. Onderweg doen we een zweethut om al het oude van ons af te spoelen en de nieuwe man te verwelkomen.

 

Géén wife, géén werk, géén wifi.

 

Wel een heldere intentie. Welkom in deze avontuurlijke tocht!

Oude herinneringen...

Sinds mensenheugenis gaan mannen samen op pad. Om te jagen of te strijden. Om te zoeken of te ontdekken. We verlaten ons dorp, vrouw en kinderen, huis en haard...  De veiligheid en het bekende laten we achter, het onbekende tegemoet. Het verlangen is groter dan de angst. We ontvangen de zegen van de Elders, zetten onze zintuigen op scherp en onze intenties helder. Met minimale bepakking en een stevige vastberadenheid gaan we op pad! Tijdens de reis ontdekken we het avontuur, de spanning, broederschap, humor, vrijheid...

Een nieuw verbond

Aan het begin van je reis heb je duidelijk voor ogen waarvan je afscheid neemt. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en daarmee je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid de man in jou weer vrij te laten, je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende… 

IMG_9063.jpeg

Ga mee op deze avontuurlijke harts-tocht en ontdek samen met andere mannen waar jouw passies, jouw avontuur en jouw unieke kracht verborgen ligt. Ontdek dat je in vertrouwen mag leven en met jouw unieke man-zijn, jouw mannelijkheid mag terugkeren naar de wereld!

Onder professionele begeleiding loop en verblijf je in een kleine groep vier dagen in de natuur van Drenthe. 


Op de eerste dag kom je samen aan om 10 uur in Norg. Na de kennismaking en het delen van de intenties, verdelen de spullen in de rugzakken en gaan we op pad.

 

Onderweg word je gecoacht in je persoonlijk doel middels individuele gesprekken en groep sharings. 

Oefeningen in de natuur, het vinden van een slaapplek (in het bos, onder de sterren, in een hooischuur), gezamenlijk zorgdragen voor de maaltijden en het bepalen van de route zullen dienend zijn aan je eigen tocht.

We reizen zo basic en licht mogelijk en lopen plm 10-15 km per dag en volgen een deel van de pelgrimsroute van het Jacobspad (Uithuizen-Hasselt- Santiago de Compostella).

Op dag twee doen we onderweg een zweethut.

Op de vierde dag eindigen de reis met een eindritueel en deelronde over wat je (samen) meeneemt de wereld in. We lopen naar de dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer. In Norg ronden we af en nemen we afscheid van elkaar.

IMG_9093.jpeg
Deze tocht is voor jou als je
 • je vrijheid opnieuw wilt gaan ontdekken

 • meer diepgang in je leven wilt

 • een stap wilt maken naar volwassenheid

 • je natuurlijke staat van zijn wilt ontdekken

 • en dit in verbinding wilt brengen met andere mannen

Wat bieden we je aan?
 • Vier dagen verblijf in de natuur (dag en nacht

 • meditaties

 • stilte-wandelingen

 • zweethut

 • lichaamsoefeningen

 • persoonlijke coaching

 • sharings

Waar en wanneer?

Helaas zijn we voor 2022 volgepland.

Drenthe, Nederland

Bijdrage:

 leeftijd tussen 18-26 jaar €245 pp

leeftijd vanaf 27 jaar €395 pp

excl materialen en voeding

particulieren incl btw, bedrijven excl btw

Aanvullende details

Aanvullende details

 • + VOORWAARDE VAN DEELNAME
  - Je hebt minimaal één keer een gefaciliteerde Solo Quest of Vision Quest gedaan
 • + INSCHRIJFFORMULIEREN
  - Alle deelnemers vullen een Inschrijfformulier in en een Gezondheidsformulier met aansprakelijkheidsverklaring - Na je inschrijving ontvangen we minimaal één maand voor aanvang van de training je intentiebrief per mail, waarin je je motivatie en leerdoelen aangeeft. - Heb je vragen of opmerkingen over je inschrijving, neem dan contact op met info@soulquest.nl of bel +31625508945
 • + LOGISTIEK
  - De traininglocaties zijn in de weekenden in Norg (Drenthe) en in de Hautes-Alpes in Frankrijk. - Op de locaties overnacht je in eigen tent en worden de maaltijden zelfvoorzienend bereid (naar keuze met de groep of individueel). - Na inschrijving ontvang je een paklijst, routebeschrijvingen en info over je voorbereidingen.
 • + AANBEVOLEN BOEKEN
  - Westers sjamanisme en de vision quest (Rob Top) - Vision Quest (Steven Foster/Meredith Little) ~ alleen 2e hands te koop - The roaring of the sacred river (Steven Foster/Meredith Little) - The four shields (Steven Foster/Meredith Little) - Wild mind (Bill Plotkin) - Ceremonies (Sandra Ingerman)
 • + EERBETOON
  - We zijn ons bewust dat de term 'Vision Quest' geleend is van de natives in Noord-Amerika. Met respect en eerbied voor hen gebruiken we enkele oude elementen en voegen we moderne aspecten toe. Misschien worden daarom 'onze' Vision Quests ook wel Soul Quests genoemd; een eerbetoon aan de oude en de nieuwe wereld. Daarin eren we onze leraren van nu en van alle tijden.
IMG_3761.jpeg

Begeleiding

Bart Wiegers
"How does it feel,
To be without a home,
Like a complete unknown,
Like a rolling stone?"
 
Bob Dylan
bottom of page