UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9f4c.jpg
Vier dagen vrij
Initiatie tocht voor jongemannen en hun vaders

Vier dagen vrij

1-4 juli 2021

Vier dagen zwerven door de natuur van Drenthe met vaders en zonen (18-26 jr).

Een ontdekkings-tocht voor de jongeman naar zijn volwassenheid in het bijzijn van mannen. Een harts-tocht voor de vader om ruimte te maken voor zijn zoon en tegelijk zijn eigen nieuwe rol en plek in te nemen. 

 

Vier dagen lopen, eten en overnachten we in de bossen en hei en laten ons leiden door de aarde, de zon, het water en de sterren. Onderweg doen we een zweethut om al het oude van ons af te spoelen en de nieuwe mannen te verwelkomen.

 

Géén wife, géén werk, géén wifi.

 

Wel een heldere intentie. Welkom in deze avontuurlijke tocht!

Vaarwel aan de kindertijd

Lang geleden werden jongeren zorgvuldig voorbereid om hun kindertijd achter zich te laten. De ouderen binnen de gemeenschap waren verantwoordelijk voor  de initiatie naar volwassenheid. Ze zagen er op toe dat de jongeren goed werden voorbereid in de verschillende rollen en taken die horen bij het volwassen bestaan. Zoals het het bouwen van je eigen huis en gezin, je bijdrage aan de gemeenschap, voedsel bereiden, jagen, natuurwetten, maar ook de ontwikkeling in seksualiteit en intimiteit. 

Ja, wij melden ons aan!

Vier dagen Vrij...

Data: 1-4 juli 2021

Locatie: Natuur Drenthe

Bijdrage:

Zoons: (18-26 jr) €245 pp

Vaders: €395 pp

(bedrijven excl btw)

Begeleiding:  Bart Wiegers

"How does it feel,
To be without a home,
Like a complete unknown,
Like a rolling stone?"
 
Bob Dylan

Niet meer alleen

De weg naar volwassenheid leg je zelf af, maar na deze tocht hoef je het niet meer alleen te doen. In dit weekend maak je kennis met je eigen kwetsbaarheid en ben je een waardevolle spiegel voor de ander. Elkaar (h)erkennen in de moeilijke stukken van je bestaan geeft ruimte, opluchting en meer ontspannenheid. Naast je eigen 'peer' group word je in dit weekend bijgestaan door andere vaders en zoons onder begeleiding van ervaren coach op het gebied van initiaties. 

Oude herinneringen...

Sinds mensenheugenis gaan mannen samen op pad. Om te jagen of te strijden. Om te zoeken of te ontdekken. We verlaten ons dorp, vrouw en kinderen, huis en haard...  De veiligheid en het bekende laten we achter, het onbekende tegemoet. Het verlangen is groter dan de angst. We ontvangen de zegen van de Elders, zetten onze zintuigen op scherp en onze intenties helder. Met minimale bepakking en een stevige vastberadenheid gaan we op pad! Tijdens de reis ontdekken we het avontuur, de spanning, broederschap, humor, vrijheid...

Een nieuw verbond

Aan het begin van je reis heb je duidelijk voor ogen waarvan je afscheid neemt. Bewuste keuzes en stappen vragen moed van je om oude patronen en overtuigingen achter je te laten en daarmee je oude zelf vrij te geven. Met een sterke wil en vastberadenheid ben je bereid de man in jou weer vrij te laten, je hart volledig te openen en vol zelfvertrouwen te gaan, ook al ben je misschien bang voor het onbekende… 

Offline  -  Off the Grid  -  Off the Road  -  On Track!

Ga mee op deze avontuurlijke harts-tocht en ontdek samen met je vader/zoon waar jouw passies, jouw avontuur en jouw unieke kracht verborgen ligt. Ontdek dat je in vertrouwen mag leven en met jouw unieke man-zijn, jouw mannelijkheid mag terugkeren naar de wereld!

We zijn ons bewust dat niet in ieder gezin een (biologische) vader is. Daarom is het mogelijk dat een andere man, waarmee een goede vertrouwensband is, deze plek in kan nemen.

Deze tocht is voor jou als je
 • samen met je vader/zoon een initiatie reis wilt maken

 • in verbinding wilt zijn met mannen vanuit je eigen natuur

 • je eigen volwassenheid wilt innemen

 • de relatie met je vader/zoon wilt verdiepen

 • je mannelijke essentie wilt ontdekken

 • meer avontuur in je leven wilt 

 • voluit in het leven wilt staan

 • vanuit je harts-tocht wilt leven

Wat bieden we je aan?

Onder professionele begeleiding loop en verblijf je in een kleine groep vier dagen in de natuur van Drenthe. 


Op de eerste dag kom je samen aan om 10 uur in Norg. Na de kennismaking en het delen van de intenties, verdelen de spullen in de rugzakken en gaan we op pad.

 

Onderweg word je gecoacht in je persoonlijk doel middels individuele gesprekken en groep sharings. 

Oefeningen in de natuur, het vinden van een slaapplek (in het bos, onder de sterren, in een hooischuur), gezamenlijk zorgdragen voor de maaltijden en het bepalen van de route zullen dienend zijn aan je eigen initiatie-tocht.

We reizen zo basic en licht mogelijk en lopen plm 10-15 km per dag en volgen een deel van de pelgrimsroute van het Jacobspad (Uithuizen-Hasselt- Santiago de Compostella).

Op dag twee is er een zweethut op de Mariahoeve in Papenvoort.

Op de vierde dag eindigen de reis met een eindritueel en deelronde over wat je (samen) meeneemt de wereld in. We lopen naar de dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer. In Norg ronden we af en nemen we afscheid van elkaar.

Tijdens de reis maak je kennis met ​

 • initiatie rituelen

 • verblijf in de natuur (dag en nacht)

 • stilte wandelingen

 • zweethut

 • vuur

 • lichaamsoefeningen

 • persoonlijke coaching

 • sharings

Je ontvangt een paklijst en routebeschrijving na opgave.

Meer informatie over deze reis

bel Bart: 06 - 255 08 945

We do not go into the desert to escape people, but to learn how to find them
We do not leave them in order to have nothing more to do with them, but to find out the way to do them the most good.
Thomas Merton
Indien nodig zullen we de protocollen rondom het corona virus respecteren en toepassen.

Bart Wiegers

Telefoon: +31 6 255 08 945

Email: info@soulquest.nl

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
Aanmelden nieuwsbrief

Ik ben ok met de privacyverklaring