top of page

Man, sta op!

Man, sta op!

Mannen, het is tijd jezelf én elkaar onder de arm te nemen en te gaan staan voor onze eigenwaarde.

Een zorg overvalt me na de laatste Vision Quest. Drie mannen en zes vrouwen gingen de uitdaging aan. De verhouding man/vrouw die sinds jaren tekenend is in de bewustwording van mannen en vrouwen. Vrouwen willen vooruit, mannen sukkelen er wat achteraan. Wat is er met ons mannen aan de hand? Waar zijn we, waar ben je? Waar is onze trots op wie en wat we zijn? Waar is onze lef om het leven te leiden dat voor ons bedoeld is? Na twee weken wildernis loop ik weer door de stadsjungle en om me heen zie ik bange mannen, slappe mannen, slaven mannen, verslaafde mannen...

Ik voel trots op de drie mannen die zichzelf vier dagen en vier nachten op de Berg hebben gezet. Trots, omdat ze uit hun 'loup' wilden stappen. Uit de greep van te veel werken, verantwoordelijkheid, geld verdienen, zorgen voor vrouw en kinderen, overmatig sporten, chagrijn, verslavingen... en uiteindelijk afstevenen op een crash-landing-in-hun-kist!

Langzaam worden we wakker en voel ik ook trots omdat steeds meer mannen zich diep hebben geopend naar hun eigen angst en naar hun eigen duisternis. Ze hebben geschreeuwd, gehuild, gevast, geboerd en gelachen tot er niets meer over was. Ze hebben hun weerstand, donkerte en angsten overwonnen en zijn thuisgekomen. Thuis in hun prachtige lijven, thuis in hun hart. Thuis in hun gezin, hun vrouw, thuis in het leven.

Het is mijn verlangen om ook weer trots over straat te lopen en mannen te ontmoeten. Mannen die uit hun comfort-zone durven te stappen en toch de veiligheid in zichzelf en elkaar kunnen vinden. Mannen die vanuit kracht en kwetsbaarheid het verschil gaan maken voor onze zonen en dochters, voor onze vrouwen, voor elkaar en voor onze Aarde. Mannen die lachen vanuit hun hart, die stralen vanuit hun ogen, die energie geven vanuit hun bekken en hele lijf.

Het is mijn missie om mannen mee te nemen naar de Wildernis.

Waar je, in het tempo van de Aarde, je mag ontdoen van alles wat aan je plakt en niet, nooit van jou is geweest.

Waar de overweldigende natuur je een spiegel voorhoudt, zodat je uiteindelijk kan zien en ervaren wat je werkelijk bent.

Waar je een eigen krachtplek creëert, zodat je altijd verbonden bent, in de moeilijke momenten daarna.

Waar je als man opnieuw geboren mag worden en je ontdekt wat je de wereld te geven hebt.

Man, sta op.

Ik neem je graag mee!

Check de info avonden Mannensafari en Vision Quests 2018!

Recente berichten
Archief
bottom of page