top of page

Vetrekken in vrijheid

Als je in vroeger tijden een Vision Quest of initiatie onderging, kwam je stam bij elkaar om een ritueel te doen. Ze nodigden de Spirits uit en gingen voor je bidden. Ze lieten je in liefde gaan en wensten je een veilige reis. Je kreeg de ruimte om jouw Rite of Passage te verbeelden, je verlangens te uiten naar je nieuwe levensfase, al had je geen idee hoe die er uit zou gaan zien. Je kreeg krachtige geschenken en de beste wensen en de tribe bleef thuis en in verbinding tijdens de vier lange dagen en nachten van jouw Vision Quest. Omdat velen je waren voorgegaan vertrouwde iedereen er op dat je als een nieuw mens terug zou keren en daar keken ze naar uit! Na je initiatie op de Berg werd je ingehaald in het dorp en zong iedereen je nieuwe naam...

De situatie zoals hierboven geschetst is soms ver te zoeken in onze maatschappij. Voor ons is het belangrijk dat als je op Vision Quest gaat je eigen tribe om je heen verzamelt. Om naar je verlangens te luisteren en deze te erkennen, te eren en jou een veilige reis te wensen. Je onvoorwaardelijk en in vrijheid te laten gaan en heel belangrijk: je weer te verwelkomen. Zodat jij jouw Geschenk of Visioen aan hen kunt delen.

De komende dagen verbreken tien mensen met hun vertrouwde wereld om naar Spanje te gaan. Naar een nog onbekend verblijf in de wildernis van hun Vision Quest. Ooit voelden zij de roep van hun ziel om de confrontatie aan te gaan met de krachten van en uit de natuur. Ze voelden hoe spannend het is om Ja te zeggen tegen die innerlijke roep. En hoe moeilijk het kan zijn je los te maken uit je veilige omgeving van gezin, werk, familie en vrienden. Zij zetten hun kwetsbare stappen en hebben de reis aanvaard. Ze hebben de geliefden om hen heen verzameld en gevraagd om steun, gebeden en goede wensen.

Zodat ze in vrijheid kunnen gaan, terwijl de verbinding blijft...

Vier dagen en vier nachten...

verblijven ze straks in een onzichtbare wereld. Met alleen de natuur als spiegel voor wie ze zijn of de gedachten over wie ze zijn. Om hun oude leven achter zich te laten en zich opnieuw te verbinden met hun eigen bron en de essentie van het leven. Om te vasten, bidden, te huilen en te 'sterven'. Om te dromen, vragen, smeken om een visioen, een inzicht of richting. De blote zon, de rijkdom van de natuur, de donkere nacht, maan en sterren, regen en wind leiden ze diep naar binnen waar die dromen en verlangens geduldig liggen te wachten.

Dinsdagochtend 23 april bij zonsopgang nemen ze afscheid van ons en elkaar om alleen verder en op te gaan in het Grote Mysterie... Vier lange dagen en nachten 'verdwijnen' zij in die onzichtbare wereld. Dan na de laatste nachtwake nemen ze afscheid van hun natuur-krachtplek. Een plek en een verblijf die ze zich in elk detail hun hele leven lang zullen blijven herinneren.

Op zaterdagochtend 27 april klinkt zachtjes hun nieuwe naam door het dal, waarna zij hun ontvangen geschenk met hun achtergebleven geliefden mogen gaan delen...

Wij, Hermine, Immia, Aniet en ik vertrekken morgen in alle vroegte om ons én de berg voor te bereiden om hun komst.

Dank voor je steun, door voor hen een kaarsje te branden, een gebed, een gedachte tijdens hun Vision Quest.

Recente berichten
Archief
bottom of page