top of page

Opeens is het daar

Een paar jaar geleden kwamen we met een grote groep bij elkaar om te praten en elkaar te inspireren over de toekomst van SoulQuest. Ik zag toen een samenwerking van diverse mensen die verschillende Quests zouden begeleiden, assisteren, ondersteunen etc. Veel ideeën en inspiratie kwamen naar voren. Toch was de tijd nog niet rijp. Ik vertrok naar Amerika voor mijn wildernis training en Vision Quest, tante Corona kwam onverwacht voor lange tijd op bezoek...en ik kan nu zeggen dat ik er toen nog niet klaar voor was.

En nu opeens is het daar.


Samenwerkingsverbanden die als organisch zijn ontstaan. Hermine en ik werken natuurlijk al lang samen en hebben we in Immia een dierbare Elder gevonden die op haar unieke wijze haar wijsheid en ervaring kan delen. Met z'n drieën leiden we nu aspirant zweethutleiders en vuurhoeders op en vanaf 2022 starten we met een training voor Vision Quest begeleiders.


Tijdens de laatste Vision Quest in Frankrijk, toen Rob en ik (na een hevig onweer) een lange wandeling door het Quest gebied maakten werd het idee geboren een Mannen Quest in het programma op te nemen. Een nieuwe samenwerking tussen Rob en mij bracht ons weer naar Neil Hill om in april in Spanje deze Mannen Quest te gaan begeleiden.

Wat ook duidelijk werd bij deze Vision Quest dat Aniet lang genoeg heeft geassisteerd om nu zelf haar vleugels uit te gaan slaan. Aniet heeft in Hanna (die net als zij bij vele Vision Quests heeft geassisteerd) een partner gevonden om een Vrouwen Quest in Lapland te gaan begeleiden, waarbij ze weer geassisteerd worden door Linda, die in 2019 haar Quest deed.


Diezelfde Hanna gaat volgend jaar ook Solo Quests begeleiden in Norg in de periodes dat ik in Spanje of Frankrijk ben.


De cirkel wordt rond en ik voel me bevoorrecht om met zulke fijne mensen te mogen samenwerken en met SoulQuest een broedkamer te zijn voor nieuwe Wildernisavonturen. Dit alles in de ongelooflijke bedding van zovelen. Dankbaar voor zoveel steun en liefde voor elkaar en de Vision Quest.

De website is meegegaan in de transitie en is bijna af… (maar dit bericht wil nu al en bovendien mogen wij ook zichtbaar zijn in ons proces)Dankjewel mijn verwanten Dat de cirkel mag groeien!
Foto is van de Vision Quest in Spanje 2019

Comments


Recente berichten
Archief
bottom of page